Domov > 25 let Dobe

25 let Dobe

Na DOBI od leta 1990 prispevamo k bogatenju izobraževalne ponudbe v Sloveniji. S svojimi programi, s širjenjem dostopnosti izobraževanja in njegovo individualizacijo, sledenjem načelom vseživljenjskega učenja je DOBA pridobila ugled visokokakovostne izobraževalne organizacije in postala ena najuglednejših zasebnih izobraževalnih ustanov v Sloveniji.

Na DOBI je zaposlenih 36 odličnih, visoko strokovnih sodelavcev, z nami sodeluje še preko 360 izvrstnih visokošolskih učiteljev, predavateljev, mentorjev in strokovnjakov iz prakse.

Na DOBI znamo izobraziti za izzive sodobnega poslovnega sveta, zato prihaja k nam vsako leto preko 1.500 udeležencev in študentov iz Slovenije in tujine. Pri nas na enem mestu najdejo pripravljenosti za dialog, skrb za udeležence in študente, fleksibilne in praktične program, e-izobraževanje in odlične profesorje. Izobraževanje poteka v udobnem in stimulativnem učnem okolju.


Zavedamo se pomena primerljivosti in transparentnosti, zato se povezujemo v mednarodne mreže, sodelujemo z izobraževalnimi ustanovami doma in v tujini.

Več vedeti, bolje živeti, DOBA priložnosti. Praznujemo 25 let.

Področja, kjer smo bili prvi

Online študij
Razvili in pričeli smo z izvajanjem online študija in smo še zmeraj edina šola v Sloveniji, ki v celoti izvaja online študij preko interneta. Leta 2013 smo postali prva visokošolska institucija v Jugovzhodni Evropi, ki je pridobila mednarodni certifikat kakovosti onlne študija UNIQUe.

Razvoj visokošolskih programov 
Na DOBA Fakulteti smo samostojno razvili pet dodiplomskih visokošolskih programov in tri podiplomske magistrske programe. Vsi programi so javnoveljavni in akreditirani na Svetu RS za visoko šolstvo. Do sedaj se je na fakulteto v 8 različnh programov vpisalo preko 5.500 posameznikov.

Razvoj višješolskih programov
Razvili smo višješolski program Poslovni sekretar, ki ga izvaja 15 javnih in zasebnih izobraževalnih ustanov v Sloveniji in program Organizator socialne mreže, ki ga izvajajo 7 izobraževalnih ustanov in program Velnes, ki ga poleg klasične oblike s predavanji izvajamo tudi v obliki online študija.

Virtualna mobilnost
Pričeli smo z izvajanjem virtualne mobilnosti na DOBA Fakulteti, v katero je bilo do danes vključenih več kot 1725 udeležencev iz 29 držav.

Usposabljanje za mentorje v e-izobraževanju
Razvili smo program usposabljanja za mentorje v e-izobraževanju, ki ga je doslej zaključilo že 180 mentorjev iz Slovenije, Srbije in Hrvaške, ki so si pridobili certifikat.

Programi za brezposelne
Razvili smo nove programe za brezposelne.

Središče za samostojno učenje
Ustanovili smo prvo Središče za samostojno učenje v sodelovanju z Andragoškim centrom Slovenije. Od njegove ustanovitve pa do danes je nova znanja pridobivalo že preko 3000 udeležencev.

Kje nas najdete

DOBA
Prešernova ulica 1
2000 Maribor
Tel: 02 228 38 50
Faks: 02 228 38 61
E-mail: info@doba.si

Pripeti dokumenti:

Print