Domov > Dogodki > Kakšne so možnosti slovenskih podjetij na Kitajskem

Kakšne so možnosti slovenskih podjetij na Kitajskem

DOBA Fakulteta in online, 14. in 15. 3. 2013

Vabimo vas na zanimivi predavanji Petra Waumansa, podjetnika in ustanovitelja podjetij v Belgiji in v Hong Kongu na Kitajskem: Slovenian SME (small and medium-sized enterprises) and China in Successes and failures in China.

Peter Waumans se v zadnjem času ukvarja predvsem s svetovanjem za upravljanje s strateškimi in operativnimi tveganji. Njegovo področje so ukrepi v zvezi s kršitvami, ponarejanjem, goljufijo in zaplembami.

Je mednarodni arbiter v Parizu in Hong Kongu. Ukvarja se s preiskavami, analizami in revizorstvom, ki vključujejo manipulacije letnih poročil podjetij, navzkrižje interesov, komercialne spore, delničarske spore, …

Podjetnikom pomaga pri vstopu na kitajski trg in jim svetuje glede možnosti in prakse patentiranja produktov na Kitajskem, Japonskem in v Indiji.

Peter Waumans je gostujoči predavatelj na univerzah v Belgiji, na Kitajskem in Latinski Ameriki. Je član Evropsko-kitajske zbornice, član Belgijsko – Kitajske zbornice, član Sveta za oskrbovalno verigo Kitajske, Indije in Vietnama ter številnih drugih združenj.

Na Doba Fakulteti bo izvedel dve predavanji. Prvo predavanje z naslovom Slovenian SME (small and medium-sized enterprises) and China bo potekalo v živo na sedežu v četrtek, 14. marca, ob 16.15 v učilnici K1. Predavatelj bo spregovoril, kakšne so danes možnosti slovenskih podjetij na kitajskem trgu. Ali lahko konkurirajo kitajskim podjetjem, ki v zadnjem času zvišujejo kvaliteto storitev in izdelkov. Predavanje bomo prenašali tudi po spletu in ga boste lahko spremljali preko naslova http://www.fakulteta.doba.si/broadcast .

V petek, 15. marca, ob 18.00 bo gospod Waumans izvedel webinar za študente dodiplomskih in magistrskih programov z naslovom Successes and failures in China. Na webinarju bo predstavil študije primerov podjetij, ki so se na Kitajskem trgu odlično znašle in so uspešne (npr. Toyota). Prav tako bo predstavil primere podjetij, ki so se opekla (npr. Danone). Brezplačen webinar boste lahko spremljali preko naslednje povezave https://www3.gotomeeting.com/register/750050958 .

Nazaj na seznam Print