Spoznajmo svoje mesto in domovino: Savinjska dolina

Društvo

Spoznajmo svoje mesto in domovino: Savinjska dolina

VABILO

Pridružite se nam na pozno pomladni ekskurziji, da skupaj raziščemo še en kotiček čudovite slovenske pokrajine:

Savinjska dolina med Mozirjem - Nazarjem in Radmirjem, ki je prava zakladnica naravnih in kulturnih znamenitosti  v

SOBOTO, 11. JUNIJA, 2022.

Ob sotočju Savinje in Drete je kraj Nazarje, z gradom Vrbovec, kjer je urejen Muzej gozdarstva in lesarstva, na griču nad njim pa Frančiškanski samostan z bogato knjižnico. Radmirje je zakladnica zgodovinskih eksponatov.

Prijavite se na info@u3zo-mb.si najkasneje do 5. junija 2022.

Prispevek je za člane U3ŽO 25,00 €, za druge udeležence 35,00 € in vključuje avtobusni prevoz, 3 vstopnine, malico in kosilo.

Podatki za nakazilo:
Univerza za tretje življenjsko obdobje Maribor, Prešernova ulica 1
TRR  SI56 610000022858397 
Sklic SI99 
Namen: ekskurzija,  ime in priimek člana 
Delavska hranilnica, BIC HDELSI22 

PROGRAM

ODHOD z avtobusom ob 7.30 uri, Partizanska cesta, Sladolednica Lastovka.

Naša pot bo nas vodila  v Zgornjo Savinjsko dolino. Tu boste navdušeni nad izjemnimi kraji, ki pripovedujejo avtentične zgodbe in osvajajo srca popotnikov z gostoljubnostjo domačinov. Savinjska dolina je očarajoča dolina s pridihom prelepe alpske narave, kjer diši po sproščujočem kmečkem okolju in je pravi dragulj za  obiskovalce.

Najprej se bomo ustavili v Nazarju: ob sotočju Savinje in Drete je kraj Nazarje, pravo duhovno središče Zgornje Savinjske doline. V gradu Vrbovec je urejen Muzej gozdarstva in lesarstva, na griču nad njim pa Frančiškanski samostan z bogato knjižnico. Ogledali si bomo  Muzej lesarstva in Samostan z bogato zgodovinsko zbirko različnih eksponatov. Majhno mesto Nazarje, ob sotočju Drete in Savinje, vas bo navdušilo z gradom, frančiškanskim samostanom in s spoštovanjem do lesarske tradicije.

Pot bomo nadaljevali ob Savinji proti Radmirju, kjer si bomo ogledali bogato zbirko mašnih plaščev in drugih  eksponatov. Za dopoldansko malico bomo poskrbeli v U3ŽO, popoldan (okoli 14.00 ure) bomo imeli kosilo pri Gostišču Pevec. PRIHOD v Maribor bo okoli 19.00 ure.

Program sta pripravili mentorici Marta Otič in Lidija Štrucl, ki nas bosta tudi vodili po vseh lepotah in znamenitostih Savinjske doline.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli