Italijanščina

Jezikovni center

Italijanščina

Italijanščina je jezik naših sosedov in jezik, ki se uporablja tudi v Sloveniji, kjer živi italijanska manjšina. Je peti na lestvici najbolj poučevanih jezikov: za angleščino, španščino, francoščino in nemščino. In morda vas bo pritegnilo tudi to, da je eden izmed lažjih jezikov za učenje.

Zakaj se učiti italijansko?

 • V Sloveniji je več kot 1.000 italijanskih podjetij, še več pa je slovenskih podjetij, ki poslujejo z Italijo, zato je znanje italijanščine na trgu dela velika prednost.
 • Italija je zibelka zahodne civilizacije in z znanjem italijanščine se boste lahko potopili v klasično književnost, glasbo, umetnost…
 • Znanje italijanščine je dobra odskočna deska za učenje španščine in portugalščine.
 • Valentino, Versace, Armani, pasta, pizza, la dolce vita ... Potrebujete še več razlogov?

»90 odstotkov naših udeležencev bi DOBIN jezikovni tečaj priporočalo tudi svojim prijateljem.«

Pri vpisu v tečaj vam zagotavljamo:

 • Brezplačen svetovalni razgovor s predavateljem in testiranje predznanja na sedežu DOBE ali online.
 • Pedagoško brezhibno zasnovane jezikovne tečaje in uporabo najsodobnejših ter inovativnih učnih metod.
 • Učenje tujega jezika v sodobno opremljenih in prostornih predavalnicah (i-table, wifi, računalnik, projektor, e-učbeniki) na odlični lokaciji.
 • Strokovno usposobljene, izkušene, angažirane, sproščene in zabavne predavatelje, ki vas bodo pripeljali do želenega znanja in ki bodo spremljali vaš napredek.
 • Spletno učilnico, ki jo za vas ureja vaš predavatelj (predelana snov, povzetki učnih ur, dodatna učna gradiva za samostojno učenje, domače naloge, klepet z udeleženci, online govorilna ura s predavateljem).
 • Dodatne in brezplačne možnosti učenja tujih jezikov (Središče za samostojno učenje, potopisna predavanja v tujem jeziku).
 • V primeru ponovne zaostritve ukrepov takojšen prenos tečajev v online obliko, pri čemer vam zagotovimo brezplačno aplikacijo, preprosta tehnična navodila, tehnično pomoč in izvedbo učnih ur v živo online z usposobljenimi predavatelji. 

ZAČETNA STOPNJA A1

Tečaj je primeren za popolne začetnike. V 60-urnem tečaju boste udeleženci spoznali osnove italijanskega jezika. Predavatelj Luka Hrvatin bo predstavil tudi italijansko kulturo, znamenitosti in zgodovino ter vpletel svoje izkušnje, saj izvira iz dvojezičnega območja ob italijanski meji.

Po končanem tečaju se boste znali sporazumevati v enostavnejših vsakdanjih situacijah, kot so pozdravljanje, predstavljanje, navajanje različnih aktivnosti, postavljanje vprašanj, naročanje hrane in pijače, nakupovanje, poimenovanje poklicev in opis delovnega dneva.

Ključne informacije o tečaju

Število ur tečaja

60

Način izvedbe

2-krat tedensko po 2 izobraževalni uri

Lokacija

DOBA, Prešernova ulica 1, Maribor

Srečanja

Ponedeljek in sreda, od 18.15 do 19.45, začetek tečaja drugi teden v oktobru 2020.

Potrdilo

Po zaključenem tečaju boste pridobili potrdilo.

Vaša investicija

315,00 EUR, 4 x 78,75 EUR
ob udeležbi 8 udeležencev

Prijava

Izpolnite e-prijavo

Vaš predavatelj Luka Hrvatin Meglič

»DOBIN jezikovni center že 30 let zagotavlja visoko kakovostno, inovativno in prilagodljivo učenje tujih jezikov na odlični lokaciji, v sodobno opremljenih predavalnicah in s strokovno usposobljenimi predavatelji.«

OSNOVNA STOPNJA A2

V osnovno stopnjo A2 vabimo vse, ki imate dobro začetno znanje italijanščine ali pa že imate opravljeno začetno A1 stopnjo ter vmesno A1/A2 stopnjo, vendar bi svoje začetno znanje radi nadgradili/se vam še zatika in vam manjkata besedni zaklad in slovnica.

Po tečaju se boste sporazumevali o temah, ki so povezane z znanimi rečmi doma, v službi, šoli in prostem času in razumeli sogovornike. Brali boste pisna besedila v vsakdanjem jeziku ali povezana z vašim delom, poročali o izkušnjah, dogodkih, opisali svoje želje, ambicije. Znali boste opisati svojo družino in druge ljudi, življenjske razmere, izobrazbo in zaposlitev. V nadaljevanju tečaja boste že izražali svoje mnenje in ga utemeljevali. Sposobni se boste tudi nepripravljeni vključiti v pogovor, znali boste razložiti svoja prepričanja, poglede in načrte. Napisati boste znali besedila, povezana s splošnimi temami ali temami s področja osebnega zanimanja.

Ključne informacije o tečaju

Število ur tečaja

60

Način izvedbe

2-krat tedensko po 2 izobraževalni uri

Lokacija

DOBA, Prešernova ulica 1, Maribor

Srečanja

Torek in četrtek, od 16.30 do 18.00, začetek tečaja drugi teden v oktobru 2020.

Potrdilo

Po zaključenem tečaju boste pridobili potrdilo.

Vaša investicija

355,00 EUR, 4 x 88,75 EUR
ob udeležbi 8 udeležencev

Prijava

Izpolnite e-prijavo

Vaš predavatelj Luka Hrvatin Meglič

Preverite svoje znanje italijanščine.

 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo