Izvedba online tečaja

Jezikovni center

Izvedba online tečaja

Kaj je spletna učilnica?

Spletna učilnica je »prostor« v aplikaciji MS Teams, do katerega imate dostop samo vi, vaš predavatelj in drugi udeleženci vašega tečaja. Vsak online tečaj ima svojo spletno učilnico. V spletni učilnici potekajo srečanja online v dogovorjenih terminih, v Datotekah/Files vam predavatelj shranjuje in nalaga gradiva (povzetke online srečanj, dodatne naloge itd.), dokumente pa lahko nalagate, urejate ali snamete tudi vi. V spletni učilnici je prav tako možen klepet z drugimi udeleženci ali s predavateljem.

Ali lahko preizkusim okolje za online tečaj?

Seveda. Najprej prenesite aplikacijo MS Teams tukaj, nato pa se vpišite s podatki: djc.demo.dostop@net.doba.si ; geslo: 12demo34. Po prijavi vam bo na voljo Demo spletna učilnica s kratkimi in preprostimi navodili za uporabo, kjer lahko poljubno testirate različne funkcije.

Ali se srečanja snemajo?

Skladno z določili GDPR se online srečanje ne snemajo. Srečanje se snema samo, v kolikor udeleženec v naprej napove svojo odsotnost in se drugi udeleženci strinjajo s snemanjem. Posnetek srečanja je v tem primeru na voljo v spletni učilnici, kjer ga lahko snamete in si ga ogledate na svojem računalniku.

Ali pride na online tečaju pogosto do težav in motenj?

Do le-teh občasno pride, vendar so vedno posledica slabe internetne povezave udeležencev, na kar DOBA nima vpliva. Zato je toliko bolj pomembno, da pred pričetkom tečaja zagotovite ustrezno tehnično opremo, navedeno na začetku.

Ali online tečaj pomeni, da se učim samostojno s programom/aplikacijo za učenje tujega jezika?

Ne. Online tečaje na DOBI izvajamo v živo online, tečaji niso v naprej posneti. Vaša skupina tečaja se bo srečevala v določenem terminu, z njimi boste preživeli 30 ali 60 kakovostnih ur v živo online s predavateljem, ki vas bo vključeval v pogovor in aktivnosti. Dodatne (domače) naloge boste opravljali samostojno, po želji in izven terminov tečaja.

Online tečaji potekajo v živo v dogovorjenih terminih dvakrat tedensko, enako kot klasični tečaji. Na primer: V kolikor ste se prijavili na online tečaj angleškega jezika ob torkih in četrtkih, med 16.00 in 18.00 uro, bodo srečanja v živo online potekala v teh terminih.

Kako vem, katero stopnjo tečaja izbrati?

V kolikor niste prepričani o okvirni stopnji vašega predznanja, vas vabimo, da izpolnite uvrstitveni test, ki ga najdete na naši spletni strani. Ob koncu testa se izpiše doseženo številko točk in stopnja tečaja, v katerega se lahko vključite. Natančneje lahko vaše znanje testiramo tudi ob predhodno dogovorjenem svetovanju na našem sedežu ali online.

Preverite svoje znanje in rešite uvrstitveni test:

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli