»Iščem delo v Avstriji, Nemčiji, Švici«

Jezikovni center

»Iščem delo v Avstriji, Nemčiji, Švici«

Iskanje dela v nemško govorečih državah brez znanja jezika je težavno in zagotovo vam neznanje tujega jezika zapre marsikatera vrata. Zakaj ne bi teh vrat odprli in povečali vaše možnosti za delo v Avstriji, Nemčiji, Švici ali kateri od drugih nemško govorečih držav?

V kratkem času vas bomo naučili točno to, kar potrebujete za iskanje dela.

Vzemite učenje nemščine v svoje roke in delodajalca prepričajte s svojim življenjepisom, z  znanjem jezika ter s samozavestnim razgovorom. Osnovno znanje nemščine za potrebe iskanja dela v nemško govorečih državah boste pridobili v samo 1 mesecu. Vključite se lahko v začetni ali nadaljevalni program.

Komu je tečaj namenjen?

Tečaj je namenjen vsem tistim, ki potrebujete znanje v zelo kratkem času, v enem mesecu, in želite najti delovno mesto v Avstriji, Nemčiji ali Švici. Tečaj za začetnike je namenjen tistim, ki potrebujete osnove nemškega jezika, tečaj na ravni A1/A2 pa vsem, ki ste se nemščine nekoč že učili in bi radi znanje osvežili

Tečaj je prilagojen iskanju zaposlitve, tako boste znali najprej delo poiskati, nato boste pridobili znanja za pripravo dobrega življenjepisa in prošnje za zaposlitev ter usvojili tudi govorne sposobnosti, ki vam bodo omogočile odlično predstavitev delodajalcu.

Kaj boste s tečajem pridobili?

 • Svoj življenjepis in prošnjo za delo v nemškem jeziku.
 • Osnovne fraze za razgovor z delodajalcem.
 • Veščine in praktične napotke, kako in kje iskati delo v Avstriji, Nemčiji in Švici.
 • Samozavest pri razgovoru z delodajalcem.
 • Pripravljeni boste na različne situacije pri delu in življenju v tujini.
 • Poudarek je na konverzaciji in frazah, ki jih boste lahko uporabili takoj.
 • DOBINO avtorsko gradivo z vsemi pomembnimi podatki in napotki za iskanje službe.

 

Iščem delo v Avstriji, Švici, Nemčiji - OSNOVNI tečaj za udeležence z minimalnim osnovnim predznanjem

         Pripravili vas bomo na različne situacije, povezane z iskanjem službe.

Znali se boste predstaviti, se dogovoriti za termin, sestanek, napisati prošnjo in življenjepis, se dobro pripravili na razgovor za službo. Znašli pa se boste tudi v vsakdanjih situacijah, kot so telefoniranje, poimenovanje in opisovanje predmetov, naročanje, plačevanje, nakupovanje živil, prosti čas, postavljanje vprašanj, spraševanje po  informacijah, času in se pogovarjati o vsakodnevnih dogodkih, opravilih.

 

Iščem delo v Avstriji, Švici, Nemčiji - NADALJEVALNI tečaj za udeležence z dobrim osnovnim predznanjem

Osvežili boste znanje nemščine, se pripravili na razgovor z delodajalcem, predvsem pa se boste dobro pripravili na najpogostejše situacije pri delu in življenju v tujini.

Po zaključenem osnovnem tečaju boste na nadaljevalnem tečaju svoje znanje še nadgradili. Utrdili boste znanje iz osnovnega tečaja, dodatno pa se boste naučili, kako se znajti v vsakdanjih življenjskih situacijah v tujini, kot so najem stanovanja, naročanje hrane in pijače v restavraciji, urejanje osebnih zadev na uradih, bankah, znašli pa se boste tudi v pogovoru z novimi sodelavci, in v pogovorih, povezanimi z vašim delovnim mestom in osebnim življenjem.

O metodi

 • Tečaj je izrazito praktično naravnan – brez nepotrebnih vsebin; učili in naučili se boste izključno samo tisto, kar potrebujete za iskanje službe v nemško govorečih državah.
 • Učenje poteka na osnovi igranja vlog, realnih situacij in praktičnega dela. Uporabnost naučenega je na ta način zagotovljena.
 • Učenje in iskanje zaposlitvenih informacij bo ob podpori najsodobnejše IT opreme še učinkovitejše.
 • Tečaje vodijo predavatelji z dolgoletnimi pedagoškimi izkušnjami in z izkušnjami na področju iskanja dela ter dejanske zaposlitve na nemško govorečem področju. Pridobili boste informacije iz prve roke.
 

Ključne informacije o tečaju  

Število ur tečaja

30

Način izvedbe

2-krat tedensko po 3 izobraževalne ure

Lokacija

DOBA, Prešernova ulica 1, Maribor

Srečanja

Petek: 18.00 do 20.30 (3 šolske ure)

Sobota: 9.00 do 11.30 (3 šolske ure)

Začetek tečaja prvi teden v novembru 2020.

Potrdilo

Po zaključenem tečaju boste pridobili potrdilo.

Vaša investicija

Cena tečaja 225,00 EUR oz. 2 × 112,50 EUR.

Možno je plačilo na 2 obroka 

Prijava

Izpolnite e-prijavo

Vaš predavatelj

Bernard Protner, Polona Murko 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo