»Spielen Sie Deutsch«

(nemščina skozi igro za odrasle)

»Spielen Sie Deutsch«

Saj nekaj razumem, samo govoriti ne znam. Nemščino sem se učil-a celo osnovno in srednjo šolo, ampak NE ZNAM NIČ. So vam ti stavki znani? Če da, potem je to treba spremeniti. Vendar ne pri vas, temveč pri pristopu oz. načinu učenja.

Najbolj aktualen pristop k učenju nemščine. Zadovoljstvo in rezultati zagotovljeni.

Večina tistih, ki dobro obvlada tuji jezik, se ga ni zares učila, temveč priučila skozi igranje igric, gledanja televizije, poslušanje glasbe (in petje!) ipd. Znanje tujega jezika je predvsem posledica tega, da je bil jezik medij, po katerem je bila posredovana vsebina, ki jih je zanimala. 

Odrasli pa to vedno težje dosežemo. Zato vas bomo postavili v življenjske in nepredvidljive situacije - igre. Praktično in skozi igro boste spoznavali zakonitosti nemškega jezika in začeli predvsem govoriti. Kar 70 % situacij bo povezanih z realnim življenjem. Učili se boste skozi »delo«, saj si zapomnimo tisto, kar delamo, in ne tisto, kar preberemo ali slišimo.

O metodi

Metoda Bojana Varge, DOBINEGA predavatelja, temelji na igrifikaciji in mnemotehnikah, dveh najbolj aktualnih pristopih pri učenju tujega jezika.
Igrifikacija pomeni preprosto prenos vseh klasičnih učnih procesov (učbenik, branje, poslušanje, reševanje nalog itd.) v zabavno igro. 

Kakšne učinke ima igrifikacija na učenje nemščine:

  • Poveča stopnjo vaše pozornosti in zavzetosti za učenje, posledično pa tudi motivacijo za učenje nemščine.
  • Skozi pedagoške igre boste skupaj s sošolci stremeli k najboljšim rešitvam, ki vam jih nalaga jezikovna igra, in se med seboj navdušeno popravljali ter se s tem nezavedno učili.
  • Povratno informacijo o svojem uspehu (znanju nemščine) boste dobili takoj.
  • Učenje nemščine bo postalo zabavno, informativno in vznemirljivo.
  • In kar je najpomembnejše – vaša učna izkušnja bo pozitivna.

Mnemotehnike (tehnike boljšega pomnjenja) pa vam bodo pomagale, da boste stavčne vzorce, ki jih nujno potrebujete za sporazumevanje v nemščini, usvojili hitreje in predvsem za vedno.


»Spielen Sie Deutsch« v praksi

Od prvega srečanja naprej bo učenje nemščine postalo pustolovščina in igra. Predavatelj Bojan Varga vas bo popeljal skozi življenjske situacije in takoj se boste znašli v realističnih vlogah. Dobili boste gradnike in se naučili graditi – govoriti v nemščini s pomočjo najpogostejših struktur. Spontano, skozi igro, brez prisile in zadrege.

Kaj so gradniki? 

To so pogoste besedne zveze, »plonk listki« s poenostavljenimi slovničnimi strukturami, kartice z najbolj relevantnim besediščem, ki ga potrebujete za vsakodnevno komunikacijo.

Potek posamezne situacije ne bo predvidljiv, temveč bo največkrat odvisen od tega, katero karto boste potegnili in kaj bo pokazala igralna kocka. Na ta način se boste stalno prisiljeni prilagoditi trenutni situaciji, tako kot v realnem življenju, zato bo vaš napredek v znanju nemščine hitrejši, kot je pri klasičnem učenju.

Predavatelj bo prav tako vključil v tečaj obilico najsodobnejših »igrač« za učenje nemščine – od jezikovnih aplikacij, spletne učilnice, video in avdio posnetkov, interaktivnih učbenikov in nalog.

Prednosti tečaja po metodi »Spielen Sie Deutsch«

•    Poudarek bo na realnih situacijah (igranje vlog), tako boste vedno znali osmisliti, kaj (in zakaj) se trenutno učite. 
•    Poudarek bo na konverzaciji, zato se boste znebili blokad pri govoru.
•    Govoriti boste začeli takoj. 
•    V tujem jeziku ne boste delali napak, temveč boste govorili vedno bolj pravilno. 
•    Poenostavljene slovnične strukture vam bodo takoj pomagale pri sporazumevanju.
•    Zaradi mnemotehnik (tehnik boljšega pomnjenja) si boste pravila zapomnili za vedno in jih tudi uporabljali pri govoru.
•    Potek učnega procesa vodi predavatelj, naravni govorec, z dolgoletnimi izkušnjami pri inovativnih načinih poučevanja nemščine.

Ključne informacije o tečaju  

Število ur tečaja

60

Način izvedbe

2-krat tedensko po 2 izobraževalni uri

Lokacija

online

Srečanja

Ponedeljek in sreda, od 18.15 do 19.45. 
Začetek tečaja pomlad 2022 oz. ob zapolnitvi mest.

Potrdilo

Po zaključenem tečaju boste pridobili potrdilo.

Vaša investicija

420,00 EUR, sedaj samo 378,00 EUR oziroma 4 x 94,50 EUR (6,30 EUR/h) ob udeležbi 6 udeležencev.

Prijava

Izpolnite e-prijavo

Vaš predavatelj

Bojan Varga 

Jan in Juš Kunc,

udeleženca
Predavanja so zanimiva in sproščena. Študirava marketing na EPF in nemščina se nama zdi zelo uporabna. Nemščina nama ponuja boljše karierne možnosti.

Jan in Juš Kunc,

udeleženca
Predavanja so zanimiva in sproščena. Študirava marketing na EPF in nemščina se nama zdi zelo uporabna. Nemščina nama ponuja boljše karierne možnosti.
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli