Klasični študij

Študij v obliki predavanj in vaj izvajamo na sedežu šole v Mariboru.

Študij s predavanji in vajami na šoli

Študij v majhnih skupinah vam omogoča neposreden in pristen stik s predavatelji in študijskimi kolegi. Izvedba študija je prilagojena zaposlenim študentom, zato boste študij zlahka uspešno vgradili v svoj vsakdan. Študijsko leto se začne 1. oktobra in zaključi junija naslednje leto. Ob pričetku študijskega leta prejmete celoletni urnik, ki vam omogoča usklajevanje vseh obveznosti. Čeprav bodo predavanja in vaje v šoli, vam bo pri študiju v pomoč tudi virtualno učno okolje, kjer boste našli vsa gradiva in naloge.

Edinstvene prednosti študija na Dobi

Odlična organiziranost študija

Študij je prilagojen vsem, ki imate poleg šole tudi druge obveznosti. Urnik je znan v začetku študijskega leta, predavanja in vaje so v povprečju dvakrat tedensko v popoldanskem času, izjemoma ob sobotah dopoldne. Hkrati spremljate le en predmet ali dva.

Prijetni prostori za vaš študijski uspeh

Predavanja so v sodobno opremljenih, klimatiziranih in uporabnikom prijaznih učilnicah. V prostorih šole je tudi sodobno opremljena kozmetična učilnica z vso potrebno opremo in materiali za pridobivanje strokovnih praktičnih znanj iz kozmetične nege.

Z vami in za vas od vpisa do diplome

Od prvega stika naprej bomo z vami. Naši svetovalci vam bodo svetovali, kako organizirati čas za študij, med študijem vas bodo spremljali predavatelji, inštruktorji, vodja programov, na voljo vam bosta tudi strokovna sodelavka v referatu in informatik.

Učenje na praktičnih primerih

Študijske aktivnosti boste opravljali individualno in v timih, ob podpori predavateljev. Ti vam bodo z aktualnimi primeri približali vsebino, vi pa jo boste lahko takoj uporabili pri svojem delu ali v vsakdanjem življenju.

Anja Klobasa,

diplomantka
Všeč mi je bilo, da imam predavanja dvakrat tedensko ob popoldnevih, saj tako zraven študija najdem čas zase in za študentsko delo. Študij je zanimiv, tudi s primeri iz vsakdanjega življenja

Anja Klobasa,

diplomantka
Všeč mi je bilo, da imam predavanja dvakrat tedensko ob popoldnevih, saj tako zraven študija najdem čas zase in za študentsko delo. Študij je zanimiv, tudi s primeri iz vsakdanjega življenja

Klasični študij po korakih

Priprava na študij
1.
V uvodnem dnevu vam bomo predstavili način dela in virtualno učno okolje. Spoznali boste sošolce in Dobin tim, ki bo na voljo ves čas vašega študija.
Vaša študijska pot od predmeta do predmeta
2.
Ob začetku študijskega leta prejmete celoletni urnik, ki vam omogoča usklajevanje vseh obveznosti. Predavanja in vaje izvajamo v povprečju dvakrat tedensko v popoldanskem času, izjemoma tudi ob sobotah. Spremljate le en predmet ali dva hkrati. Študijske aktivnosti boste opravljali individualno in v timih.
Podpora pri vsakem koraku
3.
Ves čas boste povezani s svojimi študijskimi kolegi, predavatelji in inštruktorji. Vodja programov, tehnična, organizacijska in pedagoška podpora zagotavljajo študij po najvišjih standardih in so ključ do vašega uspeha.
Povratne informacije, vodstvo in motivacija
4.
Predavatelj vas bo vodil in usmerjal pri predmetu. Povratne informacije o študijskih dejavnostih in uspešnosti opravljenih nalog boste prejeli hitro.
Dosezite svoj cilj – oddajte naloge pravočasno
5.
Pomembno je, da ste pri delu aktivni in naloge opravljate sproti ter jih oddajate pravočasno v dogovorjenih rokih. Vse tedenske naloge so namreč del vaše končne ocene. V času trajanja predmeta boste opravljali tudi sprotne teste. Če predmeta ne boste opravljali sproti, se lahko odločite tudi za klasični končni izpit.
Konec predmeta – nov začetek
6.
Čestitamo! Ko boste zaključili predmet, bo čas, da se pripravite na naslednjega.

Programi klasičnega študija

Kontaktne osebe

Koordinatorka v službi za študentske zadeve
Petra Hanžel
02 228 38 76
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli