Kombinirana študijska pot

Študirajte v idealni kombinaciji predavanj v živo v Mariboru in samostojnega dela ob podpori informacijske tehnologije.

Dobina kombinirana študijska pot

Kombinirana študijska pot združuje najboljše iz klasičnega in online študija: strokovna srečanja v predavalnici in fleksibilnost online študija v virtualnem učnem okolju.

Prepričani smo, da je nekatera znanja mogoče uspešno pridobiti le, če nekaj preizkusimo in si ogledamo v živo. Za dobrega inženirja ali inženirko informatike je pomembno, da se nauči namestitve ustrezne programske opreme, postavi računalnik v omrežje …

Edinstvene prednosti kombinirane študijske poti

Najboljše iz obeh svetov

V sklopu programov študenti nekatere obveznosti opravijo online, druge pa na srečanjih v predavalnici ali laboratoriju. Študenti tako dobijo najboljše iz obeh svetov: strokovna srečanja v predavalnici in fleksibilnost online študija.

Oprijemljivo znanje

Strokovni predmeti marsikdaj pomenijo izziv za študente. Ker se tega zavedamo, pri teh predmetih organiziramo klasična predavanja, vaje in ekskurzije. Osebni stik vam bo olajšal pridobivanje znanja.

Podpora v živo in online

Ne glede na to, ali bodo predmeti online ali na sedežu šole, boste vedno imeli nekoga, ki vam bo pomagal. Med študijem vas bodo spremljali predavatelji, online mentorji, vodja programov, na voljo vam bosta tudi strokovna sodelavka v referatu in informatik.

Učenje na praktičnih primerih

Študijske aktivnosti boste opravljali individualno in v timih, ob podpori predavateljev. Ti vam bodo na aktualnih primerih približali vsebino, vi pa jo boste takoj lahko uporabili pri svojem delu ali v vsakdanjem življenju.

Željko Lukić,

študent
Kombinirani študij na DOBI je ena najbolj prijaznih oblik študija. Osebno imam raje osebni stik, a mi je kombinirani študij omogočil boljšo razporeditev časa, saj online del omogoča maksimalno prilagodljivost

Željko Lukić,

študent
Kombinirani študij na DOBI je ena najbolj prijaznih oblik študija. Osebno imam raje osebni stik, a mi je kombinirani študij omogočil boljšo razporeditev časa, saj online del omogoča maksimalno prilagodljivost

Kombinirana študijska pot po korakih

Priprava na študij
1.
V uvodnem dnevu in uvodnih desetih dneh vam bomo predstavili virtualno učno okolje in vas opremili z vsemi potrebnimi veščinami, da se boste znašli pri študiju. 1. Ker bodo nekateri predmeti potekali v živo na šoli, nekateri pa online, boste opravili vse potrebne nastavitve svojega računalnika, se preizkusili v pripravi in oddaji individualnih in timskih nalog, opravili prvi online test … Spoznali boste sošolce in Dobin tim.
Vaša študijska pot od predmeta do predmeta
2.
Spremljali boste le en predmet naenkrat. Urnik boste prejeli v začetku leta in takoj vedeli, pri katerih predmetih boste prišli v šolo in takoj vedeli, kateri predmeti bodo potekali v živo na šoli in kateri online. Dobili boste tedenska navodila in roke za oddajo nalog, na osnovi katerih si boste razporedili čas učenja. Če bo šlo za predmet, ki ga izvajamo v šoli, boste na srečanja prihajali po vnaprej znanem urniku. Če bo predmet online, bo študij v celoti potekal v virtualnem učnem okolju. Študijske aktivnosti boste v obeh primerih opravljali individualno in v timih.
Podpora pri vsakem koraku
3.
Ves čas boste povezani s svojimi študijskimi kolegi, predavatelji in online mentorji. Vodja programov, tehnična, organizacijska in pedagoška podpora zagotavljajo študij po najvišjih standardih in so ključ do vašega uspeha. Študirali boste samostojno, vendar nikoli sami.
Povratne informacije, vodstvo in motivacija
4.
Predavatelj in online mentor vas bosta vodila in usmerjala pri predmetu. Povratne informacije o študijskih dejavnostih in uspešnosti opravljenih nalog boste prejeli hitro. Spremljala vas bosta, vas motivirala in odgovarjala na vaša vprašanja med celotnim trajanjem predmeta, tudi med konci tedna.
Dosezite svoj cilj – oddajte naloge pravočasno
5.
Pomembno je, da ste pri delu aktivni in naloge opravljate sproti ter jih oddajate pravočasno v dogovorjenih rokih. Vse tedenske naloge so namreč del vaše končne ocene. V času trajanja predmeta boste opravljali tudi sprotne teste. Če predmeta ne boste opravljali sproti, se lahko odločite tudi za klasični končni izpit.
Konec predmeta – nov začetek
6.
Čestitamo! Ko boste zaključili predmet, je čas, da se pripravite na naslednjega. Dostop do novega predmeta prejmete 3 dni pred njegovim začetkom.

Programi kombinirane študijske poti

Kaj potrebujem za študij doma

Da boste lahko nemoteno dostopali do vseh vsebin in študirali ob podpori informacijske tehnologije, smo za vas pripravili seznam strojne in programske opreme.

Strojna oprema

  • Sodoben in dovolj zmogljiv osebni ali prenosni računalnik (priporočeno naj ne bo starejši od 5 let).
  • Slušalke z mikrofonom (priporočljivo slušalke na USB priklop)
  • Gibljiva spletna kamera (zunanja, USB).
  • Dostop do interneta (širokopasovna povezava s hitrostjo najmanj 4/2 Mbps).

Programska oprema

  • Operacijski sistem: Windows 10  ali Mac (OS X 10.10 ali več).
  • Spletni brskalnik: Firefox, Chrome ali Safari.
  • Java, Flash Player, pregledovalnik PDF dokumentov.
  • Opozorilo: Windows 7, 8 in brskalnik Internet explorer niso več podprti.

Kontaktne osebe

Koordinatorka v službi za študentske zadeve
Petra Hanžel
02 228 38 76
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli