Redni študij

Študij v obliki predavanj in vaj poteka na sedežu šole v Mariboru.

Redni študij v programu Poslovni sekretar

Vsak, ki izpolnjuje pogoje za vpis, se lahko vpiše na redni študij ne glede na starost in zaposlitveni status. Redni študij je brezplačen, prav tako vsako leto podelimo dve štipendiji iz učnega sklada Dobe.

Študijsko leto se začne 1. oktobra in zaključi junija naslednje leto. Ob pričetku študijskega leta prejmete celoletni urnik, ki vam omogoča usklajevanje vseh obveznosti. Čeprav bodo predavanja in vaje v šoli, vam bo pri študiju v pomoč tudi virtualno učno okolje, kjer boste našli gradiva in naloge.

KAKO UREDITE PRIJAVO NA 1. PRIJAVNEM ROKU

Na prosta mesta se boste na 1. prijavnem roku lahko prijavili od 20. februarja do 17. marca 2023 z elektronskim prijavnim obrazcem na spletni strani Višješolske prijavne službe.

Redni študij je brezplačen. Vpisnina v 1. letniku je 30,00 EUR, v 2. letniku pa 20,00 EUR.

Vpisni pogoji: Zaključena vsaj štiriletna srednja šola

Prednosti rednega študija na DOBI

Sprotno delo

Spremljate le dva predmeta naenkrat. Oceno pri predmetu boste lahko pridobili s sprotnim delom, brez končnega klasičnega izpita. Urnik je znan v začetku študijskega leta, predavanja in vaje potekajo dopoldan ali popoldan.

Spodbudno okolje za študij

Študirali boste v sodobno opremljenih in klimatiziranih učilnicah v središču Maribora. Po vsej šoli je na voljo wi-fi, na hodnikih pa glasba.

Osebno mentorstvo

Vodja programov bo z vami ves čas študija. Bo vaša sogovornica, ko boste naleteli na študijske izzive. Z njo se boste redno srečevali tudi zaradi praktičnega izobraževanja. Na voljo vam bosta strokovna sodelavka v referatu in informatik.

Koristna znanja za prihodnjo zaposlitev

Vaš študij bo razgiban in praktično naravnan. Študijske aktivnosti boste opravljali individualno in v timih. Učili se boste na aktualnih primerih: organizirali boste poslovni dogodek, knjižili račune, oblikovali svojo spletno stran …

Nina Lešnik,

diplomantka
Redni način študija, ki ga ponujajo na DOBI, ko se izvajata samo dva predmeta hkrati, mi je zelo všeč. Tako se lahko posvetim tudi delu ob študiju.

Nina Lešnik,

diplomantka
Redni način študija, ki ga ponujajo na DOBI, ko se izvajata samo dva predmeta hkrati, mi je zelo všeč. Tako se lahko posvetim tudi delu ob študiju.

Redni študij po korakih

Priprava na študij
1.
V uvodnih dneh vam bomo predstavili način dela in virtualno učno okolje, prejeli boste svoj šolski e-naslov. Spoznali boste sošolce in Dobin tim, ki vam bo na voljo ves čas študija. Ob začetku študijskega leta prejmete celoletni urnik, ki vam omogoča usklajevanje vseh obveznosti.
Vaša študijska pot
2.
V povprečju spremljate dva predmeta naenkrat. Študijske aktivnosti boste opravljali individualno in v timih. V vsakem letniku imate 10 tednov namenjenih le praktičnemu izobraževanju. Takrat na urniku nimate drugih predmetov in se lahko posvetite le delu v podjetju. Praktično izobraževanje lahko opravljate doma ali v tujini.
Podpora pri vsakem koraku
3.
Ves čas boste povezani s svojimi študijskimi kolegi in predavatelji. Prav tako boste imeli redna srečanja z vodjo programov in organizatorico praktičnega izobraževanja, ki vam bo pomagala pri reševanju morebitnih izzivov in vas informirala.
Povratne informacije, vodstvo in motivacija
4.
Predavatelji iz prakse vas bodo vodili in usmerjali pri predmetu. Povratne informacije o študijskih dejavnostih in uspešnosti opravljenih nalog boste prejeli hitro; v živo ali po e-pošti.
Dosezite svoj cilj – oddajte naloge pravočasno
5.
Med študijem vas spodbujamo, da ste aktivni in naloge opravljate sproti, saj se tako izognete klasičnemu končnemu izpitu. Oceno lahko pridobite s sprotnim delom (tedenskimi nalogami in krajšimi testi). Če predmeta ne boste opravljali sproti, se lahko odločite tudi za klasični končni izpit.
Konec predmetov – nov začetek
6.
Čestitamo! Čas je, da začnete naslednji par predmetov.
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli