Arhiv dogodkov

DOBA IZZIVOV Odstiranje ozadij in perspektiv #2

Na tokratnih izzivih bomo gostili Dr. Dušana Cafa, ki bo predaval o spremembah v slovenski medijski krajini, ki jih prinaša svetovni splet.

Dr. Dušan Caf je diplomiral v domačem Mariboru na FERI, magistriral na ljubljanski FE in leta 1996 doktoriral na FRI ljubljanske univerze. Izpopolnjeval se je na angleški univerzi Loughborough. Po letih raziskovanja na IJS, ko se je posvečal računalniški matematiki, se je zaposlil v Telekomu Slovenije, nato pa nadaljeval kot svetovalec in podjetnik. Predaval je novomeški FIŠ, danes pa si prizadeva za razvoj Inštituta Digitas, ki deluje na področju digitalnih politik, upravljanja interneta in digitalne dostopnosti. Poleg tega se močno angažira na javni sceni za uspešnejši prehod Slovenije v digitalno družbo. Kot predsednik Sveta za elektronske komunikacije RS je vodil številne pobude za večjo dostopnost informacij in komunikacij ter televizije, internet za vse in boljšo regulacijo. Aktiven je v Slovenske društvu za elektronske komunikacije in Forumu za digitalno družbo in Slovenskem forumu za upravljanje interneta. Lani je bil izvoljen za člana izvršnega odbora SEEDIG – Dialoga o upravljanju interneta v jugovzhodni Evropi. Sodeluje pri organizaciji domačih in mednarodnih konferenc s področja upravljanja interneta.

Spominjanja, ki potekajo v okviru Zveze kulturnih društev od leta 2005, in DOBA Maribor skupaj organizirata niz srečanj pod naslovom DOBA IZZIVOV, da bi na ta način odprli žgoča družbena vprašanja, o katerih govorijo naši gostje – angažirani strokovnjaki, ki jim je koristno prisluhniti in z njimi izmenjati besedo.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli