Dogodki na DOBI

Univerza za tretje življenjsko obdobje: Osebnostno zorenje in zorenje v sožitju po upokojitvi

Univerza za tretje življenjsko obdobje Maribor vabi Mariborčanke in Mariborčane na zanimivo predavanje : Osebnostno zorenje in zorenje v sožitju po upokojitvi, ki ga bo izvedel prof. dr. Jože Ramovš.

V okviru svoje dejavnosti Univerza za tretje življenjsko obdobje Maribor občasno povabi k sodelovanju različne strokovnjake s področij, ki so pomembna za kvalitetnejše bivanje v tretjem življenjskem obdobju. Tokrat so se odločili, da povabijo prof. dr. Jožeta Ramovša, enega  vidnejših strokovnjakov s področja gerontologije in medgeneracijskega sožitja pri nas. Povabili so ga zato, da člani univerze in občani našega mesta pridobijo koristna znanja  o tem, kaj lahko sami storijo, da bodo tudi v tretjem življenjskem obdobju živeli samostojno in kakovostno ter v sožitju z najbližjimi.

Predavanje in pogovor o osebnostnem zorenju in zorenju v sožitju po upokojitvi bo v okviru poletnega srečanja, ki bo v sredo, 7. septembra ob 10.00 uri v prostorih DOBE, Prešernova ulice 1 v Mariboru. 

Po predavanju in pogovoru s prof. dr. Ramovšem bo predstavljen izobraževalni program za šolsko leto 2022/2023.

Izobraževalni programi so izjemno zanimivi in raznoliki: ponujajo učenje tujih jezikov, veščin računalniškega opismenjevanja, znanje o skrbi za okrasne rastline in grmovnice in o drugih temah za kakovostnejše bivanje v tretjem življenjskem obdobju. Hkrati člani U3ŽO spoznavajo Slovenijo na celodnevnih izletih, ki jih prav tako vodijo strokovnjaki za posamezno obiskano regijo. Tako se ob poglabljanju in spoznavanju naše  kulture in zgodovine  tkejo nova prijateljstva.

Starejšim občanom našega mesta omogočajo, da v tretjem življenjskem obdobju nadaljujejo svoje življenje aktivno. S tem želijo poudariti, da starost še daleč ni le odvisno, nedejavno obdobje življenja in lahko, če si to želimo, po upokojitvi zaživimo v novih oblikah dejavnosti, koristnih za družbo. S pridobljenimi znanji se bomo opolnomočili, da bomo kar najdlje sami urejali svoje življenje.

Za vpis v programe ni starostnih omejitev. Res pa je, da potekajo predvsem v dopoldanskem času, zato so  udeleženci večinoma upokojenci.

Tudi v prihodnje bodo izobraževalno ponudbo načrtovali skupaj z udeleženci in poskrbeli, da ostane njena značilnost ta, da je zasnovana na druženju in opori pri učenju. Izobraževalni programi so in bodo temeljili na povezovanju, druženju, aktiviranju in dejavni vlogi udeležencev. Njihov cilj je, da bi Mariborčanke in Mariborčani po upokojitvi živeli aktivno in pridobivali nova znanja, ki jim bodo olajšala vsakdan.

Če si želite bolje razumeti sebe in druge ter dogajanja okoli vas, utrditi stara in razviti nova znanja, se vključevati v izobraževanje tudi na daljavo, potem ste vljudno vabljeni k vpisu. Verjamemo, da boste tudi vi našli nekaj zase v izobraževalnem programu in programu dejavnosti za študijsko leto 2022/2023.


Še nekaj podatkov o predavatelju prof. dr. Jožetu Ramovšu

Izredni profesor doktor Jože Ramovš je doktor antropologije in socialni delavec. Dela kot raziskovalec, predavatelj in v praksi zlasti na področjih: sožitje med ljudmi in staranje, zasvojenosti in omamljanje. V teoriji se posveča celostni podobi človeka v njegovi telesni, duševni, duhovni, socialni, razvojni in bivanjski razsežnosti. Razvija programe za kakovostno življenje in sožitje med ljudmi.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli