Dogodki na DOBI

Webinar Kariernega centra: POSTATI IN BITI USPEŠNA PODJETNICA

Zastopanost žensk na vodilnih položajih v podjetjih je v Sloveniji še vedno skromna in ne odraža razpoložljivih kompetenc in usposobljenosti žensk za upravljanje podjetij. Na webinarju POSTATI IN BITI USPEŠNA PODJETNICA boste spoznali: 

  • statistične značilnosti ženskega podjetništva v Sloveniji,
  • posebnosti in izzive ženskega podjetništva,
  • pomembne dejavnike za zagon novega podjetja ter pomen usmerjanja podjetja v rast in razvoj,
  • pomen inovacij za konkurenčnost podjetja.

Webinar bo vodila doc. dr. Marina Letonja, visokošolska učiteljica področij podjetništva in družinskega podjetništva na DOBA Fakulteti. Podjetniško znanje si je nabirala na številnih usposabljanjih doma in v tujini. Mentorirala je nastajanje preko 700 poslovnih načrtov. Vodi in sodeluje v raziskavah na področju podjetništva, družinskega podjetništva in ženskega podjetništva.

Gostja webinarja bo Nina Majcen, podjetnica ter lastnica Nest Campers in Cuckoo Cups. Nina Majcen je na poslovno pot stopila pred petimi leti brez predhodnega znanja o podjetništvu. Leto dni je z avtodomom potovala po Novi Zelandiji in delala. Po vrnitvi v Slovenijo sta se s takratnim partnerjem odločila ustanoviti svoje podjetje Nest Campers, ki se ukvarja z izposojo nizkocenovnih avtodomov. Kasneje sta s sestro razvili še blagovno znamko Cuckoo Cups - emajlirane lončke in lesene dodatke za avtodome. Navajena je stopiti izven svoje cone udobja. Tiho in vztrajno sledi svojim idejam, ciljem in viziji.  Obdana je s pravimi ljudmi, v poslovnem svetu je samozavestna in z jasnimi vizijami. 

Prijavite se že danes >> tukaj.

V okviru Kariernega centra na DOBI pomagamo študentom in diplomantom načrtovati razvoj kariere kot integriranega in vseživljenjskega procesa odločanja. Skozi celotno leto tako organiziramo usposabljanja in izobraževanja, ki usmerjajo njihove zaposlitvene potenciale. V okviru Kariernega centra DOBE študentom in diplomantom objavljamo tudi informacije o aktualnih razpisih delovnih mest, informacije v zvezi s kariernimi in zaposlitvenimi sejmi, omogočamo pa jim tudi osebno ali online karierno svetovanje. 

Ponudbo vseh webinarjev in termine izvedbe v 2022 si lahko ogledate tukaj >>

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli