Dogodki na DOBI

Kako (digitalno) konkurenčno bo vaše podjetje čez 5 let

Webinar: Od dinozavrov do avatarjev

Tokrat smo vam na DOBA Fakulteti pripravili kombinacijo strokovnega in provokativnega seminarja na področju razumevanja pravega poslovnega pomena digitalizacije organizacij skozi nevarnosti in priložnosti v digitalni ekonomiji.

Pogledali si bomo razloge zaradi katerih so (iz)umrla nekoč uspešna podjetja (kot npr. Kodak, Nokia, Blockbuster) in kaj je v povezavi s tem izjavil Jeff Bezos za Amazon.Opremili vas bomo s podlago za presojo konkurenčnosti vaših organizacij v digitalni ekonomiji in vas še dodatno izzivali z naslednjo stopnjo digitalne (metaverse) prihodnosti. V njej bo vsekakor bolje biti uspešen avatar kot dokončno izumrli dinozaver.

Na webinarju boste spoznali:

  • Uvid v značilnosti digitalne ekonomije, ki jih morajo upoštevati organizacije če želijo biti še naprej konkurenčne.
  • Razumevanje temeljnih pojmov digitalnega poslovanja in širše (ne-tehnološke) slike digitalizacije.
  • Dva modela za razvoj trajne konkurenčnosti v digitalni ekonomiji.
  • Kako digitalizacijo umestiti v poslovni razvoj organizacij.
  • Način preverjanja stopnje digitalizacije posamezne organizacije in na kaj to vpliva.
  • Vpogled v moteče in prebojno inoviranje, ki lahko prinese dodatno konkurenčno prednost.
  • Uvid v digitalno prihodnost. 

 O predavatelju:

Aleš Štempihar je direktor Askit d.o.o., predsednik IIBA Slovenija, digitalni strateg, inovator poslovnih modelov, team leader pri Digital42 in priporočeni strokovnjak za digitalno transformaciji v katalogu Digitalno inovacijsko središče Slovenije (DIH). 

Od leta 2013 podjetjem pomaga kot digitalni strateg pri oceni njihove konkurenčnosti v digitalni ekonomiji, pripravi digitalne strategije in oceni razvitosti digitalnih zmožnosti za uspešno izvedbo digitalne preobrazbe.

Na tem področju ima tri mednarodne certifikate: Digital business transformation management (CXO Transform, 2018), Digital strategies for business: leading the next-generation enterprise (Columbia Business School, 2019) in Digital Disruption: Digital Transformation Strategies (University of Cambridge, 2022).

Na webinar se lahko prijavite tukaj. 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli