Arhiv dogodkov

Webinar profesorice z gostom o tem, kako pridobiti podporo za razvoj startupa

DOBA Fakulteta vas vabi na webinar, kjer bo profesorica doc. dr. Marina Letonja gostila Jurija Drea, soustanovitelja in CTO v podjetju BrainTrip, slovenskem startupu, ki je bil finalist letošnjega izbora na konferenci PODIM.

Skozi razgovor vam bosta predstavila: kako se je ideja razvila in začela uresničevati; kje so v Sloveniji ovire za večji in uspešnejši prenos inovacij iz znanstveno raziskovalne sfere v gospodarstvo; kako je podjetniškemu timu uspelo v relativno kratkem času pridobiti podporo za razvoj startupa, ki je bil ovrednoten na 1,6 mio EUR.

 Vrhunec webinarja bo »pitch«, s katerim so nastopili v finalu tekmovanja startupov na PODIM.

         Na webinarju boste:

  • spoznali osnovne značilnosti startup ekosistema v Sloveniji;
  • razumeli, kako nastajajo inovativne ideje;
  • spoznali, kako poteka prenos inovacij v prakso;
  • prepoznali ključne dejavnike za uspešno pritegnitev investitorjev in zagon ter razvoj poslovanja startupa (vključno pitch).

________________________________________________________

O predavateljici

Doc. dr. Marina Letonja je doktorirala iz podjetništva (družinsko podjetništvo) in inovacijskega managementa ter je visokošolska učiteljica in vodja mednarodnega sodelovanja na DOBA Fakulteti. Ima dolgoletne izkušnje kot raziskovalka – svetovalka za področje podjetništva in kot predavateljica na GEA College, Fakulteti za podjetništvo ter DOBA Fakulteti. Podjetniško znanje si je nabirala na številnih usposabljanjih doma in v tujini (ZDA, Velika Britanija in Nemčija). Na DOBA Fakulteti je nosilka predmetov Družinsko podjetništvo, Podjetništvo in kultura podjetja, Poslovna prognostika in strategija trajnostnega razvoja. Mentorirala je nastajanje preko 700 poslovnih načrtov. Vodi in sodeluje v raziskavah na področju družinskega podjetništva.

________________________________________________________

 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli