Novice

Že 25 let širimo strokovna znanja
16. maj 2024

25 let Višje strokovne šole DOBA

Višja strokovna šola DOBA je prva zasebna višja strokovna šola v Sloveniji, ki je svojo prihodnost in prihodnost svojih študentov začela ustvarjati leta 1998. Vse od začetka delovanja skrbimo za zagotavljanje kvalitetnega višješolskega strokovnega izobraževanja, ki študentom omogoča pridobivanje sodobnih znanj in različnih kompetenc za uspešno, konkurenčno vstopanje na trg dela.

Ponosni smo na našo zgodbo, na 25 let aktualnih znanj in razvoja, na 25 let digitalnih tehnologij in trajnostnega inoviranja, na 25 let izobraževalne odličnosti in partnerstev iz sveta gospodarstva ter na 25 let širjenja strokovnih znanj.

Smo višja šola z največ razvitimi študijskimi programi v Sloveniji, ki s svojo izrazito poklicno naravnanostjo študentom in diplomantom odpirajo različne karierne možnosti, z njimi pa hkrati tudi razvojne možnosti za podjetja, kjer so le-ti zaposleni. V prihodnost naravnan način razmišljanja in delovanja je prispeval k rezultatom, na katere smo lahko ponosni. V 25-ih letih je v osmih sodobnih študijskih programih diplomiralo 4445 diplomantov, pri čemer smo v višješolsko strokovno izobraževanje prvi v Sloveniji vpisali online študente.

Z Višjo strokovno šolo DOBA je sodelovalo 224 predavateljev, priznanih strokovnjakov z bogatimi referencami z različnih področij gospodarstva, medtem ko so naši študentje praktično izobraževanje izvajali v 1262-ih slovenskih podjetjih pod mentorstvom 1420-ih različnih mentorjev.

Naše delo, prizadevanja in inovativnost so opazili tudi v okolju. V 25-ih letih so nam najuglednejše ustanove in organizacije v Sloveniji podelile 3 pomembna priznanja - direktorica DOBE Jasna Dominko Baloh je prejela najvišje državno priznanje RS na področju šolstva za posebno uspešno vzgojno-izobraževalno delo, Andragoški center Slovenije nam je podelil priznanje za izjemno prizadevanje pri razvijanju kakovosti v izobraževanju odraslih in prejeli smo certifikat kakovosti ISO 9001.

Na področju povezovanja in sodelovanja z okoljem smo organizirali 83 različnih dogodkov in 71 dobrodelnih akcij, s čimer smo širili znanje in prispevali k razvoju človeškega, kulturnega ter socialnega kapitala. V 25-ih letih smo našim študentom podelili 34 štipendij.

Okroglo obletnico bomo obeležili s številnimi dogodki – pričeli smo s ponovoletnim sprejemom, sledilo je Alumni srečanje v maju, okrogla miza v juniju, edinstvena gostujoča predavanja …

O dogodkih vas bomo obveščali in vas na njih z veseljem pozdravili.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli