Novice

Spremljajte naše novice
06. december 2019

DOBA Fakulteta prva zasebna visokošolska ustanova, ki je prejela nagrado jabolko kakovosti

Na tradicionalni svečani podelitvi nacionalnih nagrad za izjemne dosežke na področju mednarodnega sodelovanja, ki je pod okriljem Centra Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS potekala včeraj, 4. 12. 2019, v Grand hotelu Union v Ljubljani, je DOBA Fakulteta kot prva zasebna visokošolska ustanova prejela nagrado JABOLKO KAKOVOSTI 2019 v segmentu visokošolskih ustanov.

Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport sta letos že petnajsto leto zapored podelila nacionalne nagrade institucijam, ki kot pravijo sami, v prostor mednarodnega sodelovanja prinašajo najbolj izstopajoče in navdihujoče zgodbe in ki s svojo vpetostjo v mednarodno sodelovanje ustvarjajo učinke, ki vplivajo na strokovni razvoj izobraževalcev, njihovo povezovanje in oblikovanje timov ter na razvoj samih institucij, ki v projektih sodelujejo.

V utemeljitvi nagrade sta Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja in Ministrstvo za izobraževanje med drugim izpostavila, da se je DOBA Fakulteta prilagodila potrebam študentom enaindvajsetega stoletja na inovativen in aktualen način z uporabo internetne tehnologije tako pri pedagoškem delu kot na področju mobilnosti ter razvila programe virtualne mobilnosti, ki omogočajo izkušnjo internacionalizacije vsem študentom.

Nagrada jabolko kakovosti je izjemno priznanje DOBA Fakulteti in ponosni smo, da je kakovost in inovativnost njenega delovanja na področju mednarodnega sodelovanja prepoznana tudi na nacionalni ravni. Hkrati je nagrada motivacija in zaveza fakulteti, da tudi v prihodnje študentom in študentkam DOBA Fakultete na inovativne načine omogoča razvoj medkulturnih kompetenc, ki v današnjem globalnem svetu predstavljajo eno ključnih kompetenc posameznika.  

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli