Novice

Spremljajte naše novice
03. januar 2019

Izkušnja francoske dijakinje na praktičnem izobraževanju v Sloveniji

Višja strokovna šola na DOBI ima dobro vzpostavljeno sodelovanje s šolo Lycée Professionnel J.B. d'Allard.

Dekleta, ki se v Franciji pripravljajo na profesionalno maturo iz estetike, kozmetike in parfumerije, so našo šolo obiskala že petkrat. Ob vsakokratnem obisku organiziramo srečanje med njimi in našimi študentkami v programu Kozmetika. Na ta način omogočimo študentkam in udeleženkam spoznavanje medkulturnih razlik ter vpogled v različne izobraževalne sisteme, hkrati pa jim omogočimo krepitev jezikovnih kompetenc.

Na Višji strokovni šoli smo se odzvali na prošnjo vodstva šole in organizirali opravljanje praktičnega izobraževanja za eno izmed njihovih dijakinj v Termah Dobrna d.d., kjer so pripravili načrt opravljanja praktičnega izobraževanja in dijakinjo z veseljem sprejeli. Na ta način so ji omogočili res dobro izkušnjo pri opravljanju praktičnega izobraževanja.

Dijakinja Sandra Serraille je o svoji izkušnji zapisala: “Moja praksa mi je bila zelo všeč, zelo je bilo zanimivo in veliko sem se naučila. Vsi, od osebja na recepciji, v restavraciji, v spa centru in v negi so me izjemno lepo sprejeli in so zelo lepo skrbeli zame. Tudi nastanjena sem bila v prijetnem ambientu, kjer sem imela vse, kar sem potrebovala. Veliko sem delala s strankami, pa tudi z osebjem v salonu in vsakokrat sem bila deležna samih pohval. Dejstvo, da sem se znašla popolnoma sama v tujem okolju za tri tedne, mi je pomagalo, da sem izpopolnila znanje angleščine, hkrati pa me je vzpodbudilo k temu, da bom poskusila najti prakso za eno leto v tujini, da bi tako še bolj izpopolnila svoje znanje na vseh področjih, tudi jezikovnem. Tukaj bi se želela zahvaliti celotnemu osebju v Dobrni, da so mi omogočili tako polno preživljanje treh tednov, kakor tudi osebju VSŠ DOBA, ki je organiziralo to izmenjavo.«

Dijakinje na Višji strokovni šoli Doba      Praksa na Dobi      VSŠ DOBA organizira izmenjave študentov

 

 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli