Novice

Spremljajte naše novice
26. marec 2018

Kar 3096 prijavljenih na prvem DOBA online summitu

Uspešno smo zaključili prvi DOBA online summit! Na 10 brezplačnih webinarjev, ki so potekali od 12. do 16. marca, se vas je prijavilo kar 3096 posameznikov iz Slovenije, Hrvaške in Srbije.

Naši strokovnjaki, predavatelji z DOBA Fakultete, so v virtualnih druženjih predstavljali izjemno zanimive in aktualne vsebine s področij odnosov z javnostmi, ekonomije, produktivnosti, vodenja in marketinga.

Na uvodnem webinarju je priznani strokovnjak za odnose z javnostmi in predavatelj DOBA Fakultete, Pedja Ašanin Gole, predstavil najprimernejše načine za komuniciranje v krizi. Poudaril je, da se je v kriznih okoliščinah treba odzivati hitro in premišljeno, pri tem pa ves čas govoriti resnico, saj le tako organizacija lahko ponovno vzpostavi zaupanje ključnih javnosti, ki jih je kriza prizadela. Vedno je dobro, da se na morebitne krizne situacije dobro pripravimo, jih hitro prepoznamo, delujemo v skladu s krizno strategijo in na koncu izkušnjo izkoristimo za izboljšanje naše pripravljenosti.

Dr. Rasto Ovin, dekan DOBA Fakultete, je v pogovoru z Janjo Koren, novinarko RTV Slovenija, komentiral gospodarska gibanja in mlade na trgu dela v Sloveniji. V zadnjih letih smo namreč zabeležili naglo rast bruto družbenega proizvoda (BDP), čeprav je gospodarstvo okrevalo počasneje kot v ostalih državah EU. Stopnja brezposelnosti se je znižala na 5,8 %, razlika med najvišjimi in najnižjimi dohodki pa je še vedno relativno nizka. Cvetoči trg kriptovalut je pokazal, da Slovenci hitro posvojimo nove tehnologije in smo pripravljeni veliko tvegati. Dr. Ovin in ga. Koren sta spregovorila tudi o šolstvu, ki bi se moralo hitreje prilagajati potrebam gospodarstva in spodbujati razvoj talentov na ravni posameznika.

O obvladovanju časa je v sklopu širše teme produktivnosti predavala ustanoviteljica in direktorica DOBA Fakultete, Jasna Dominko Baloh. Preobremenjenost ter neusklajenost našega delovnega in prostega časa sta dandanes ena od poglavitnih razlogov za mnoge zdravstvene težave in stiske. Zato je pomembno, da sami razčistimo, kakšna pričakovanja imamo do sebe, si določimo cilje in ocenimo njihove prioritete. Če se trudimo obvladovati čas v podjetju ali organizaciji, je pomembno, da to počne ves kolektiv in ne le posameznik. 10 minut, ki si jih zjutraj vzamete za pripravo seznama ciljev in prioritet, vam bo kasneje prihranilo vsaj eno uro vašega časa. Imeli boste boljši pregled nad svojimi aktivnostmi, lažje se boste znebili nenujnih in nepotrebnih nalog, bolj boste ustvarjalni in imeli boste več prostega časa. In ne pozabite: 'Obvladovanje časa pomeni, da vi obvladujete svoj čas in ne da čas obvladuje vas.'

Mag. Klemen Žibret je izkušen menedžer, kadrovski strokovnjak, svetovalec in nosilec predmetov s področja vodenja in ravnanja z ljudmi ter organizacije in mendžmenta. V sklopu DOBA online summita je predaval o spremembah v sodobnem poslovnem okolju, ki so narekovale tudi spremembe na področju kadrovanja in vodenja zaposlenih. Če so bili še pred nekaj desetletji ljudje podjetjem zvesti skoraj vso svojo delovno dobo, so današnje generacije bolj občutljive na usklajevanje dela in prostega časa, karierne priložnosti in skladnost vrednot podjetja z lastnimi vrednotami. Delodajalci, ki znajo prepoznavati talente, jih privabiti, razvijati in obdržati, imajo večjo konkurenčno prednost na trgu, višjo produktivnost, nižjo fluktuacijo zaposlenih in bolj zadovoljne poslovne partnerje.

Ključne novosti v marketingu v letu 2018 je predstavila Jasna Suhadolc, direktorica agencije Virtua PR z dolgoletnimi izkušnjami na področju digitalnega komuniciranja. Najbolj vroči temi sta gotovo tehnologija veriženja blokov, ki s kriptovalutami prinaša velike spremembe na področje financ, odpira pa tudi nove možnosti na področju marketinga, ter nova, strožja, uredba o varovanju osebnih podatkov (GDPR), ki stopi v veljavo 25. maja letos. Ta bo posameznikom nudila več zasebnosti in varnosti v digitalnem okolju, med drugim tudi pravico do izbrisa vseh podatkov, ki so jih o njih zbrali oglaševalci. Veliko bo govora tudi o marketingu z mikro vplivneži (influencerji), strojnem učenju oziroma umetni inteligenci, pogovornemu (chat) marketingu, live videu ter navidezni resničnosti, še vedno pa bo v ospredju kakovostna in relevantna vsebina.

Če ste webinarje zamudili, obiščite našo spletno stran DOBA online summita in izberite webinar, ki bi si ga radi ogledali, se nanj prijavite in poslali vam bomo povezavo do posnetka.

Vsekakor še naprej skrbite za vaš karierni in osebni razvoj in naj bo DOBA Fakulteta vaš partner k uspehu.

DOBA Fakulteta Maribor je fakulteta inovativnih pristopov in slovi po najkakovostnejšem programu online študija, za katerega imamo edini v JV Evropi priznano tudi mednarodno akreditacijo. Učitelji so uveljavljeni strokovnjaki z najrazličnejših področij, velik poudarek pa dajemo učenju na praktičnih primerih. Strokovno usposobljena in predana ekipa fakultete vam bo ves čas študija stala ob strani z nasveti in podporo.

Ponosni smo naše dosežke:

  • 4 dodiplomski in 4 magistrski programi v 3 jezikih
  • Več kot 1000 online študentov letno,
  • 3842 diplomantov iz 46 držav,
  • 64 % diplomantov DOBA Fakultete po koncu študija napreduje.
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli