Novice

Treba je le videti in razumeti.
06. junij 2019

Kolumna dekana: Uvoz sreče v EU?

Dekan DOBA Fakultete Rasto Ovin kot kolumnist poslovnega tednika Svet kapitala z zanimivimi in aktualnimi temami nastavlja zrcalo družbi in spodbuja h kritičnemu razmišljanju.

Dekan DOBA Fakultete Rasto Ovin, čigar znanstveno-raziskovalno in strokovno delo obsega preko 650 člankov, med katerimi najdemo tako poljudne in strokovne prispevke v domačih in tujih medijih kot tudi znanstvene članke v prvorazrednih mednarodnih revijah, pogosto komentira tudi gospodarska gibanja na radiu in televiziji, pojavlja pa se tudi kot kolumnist poslovnega tednika Svet kapitala.

V zadnji kolumni z naslovom Uvoz sreče v EU? izpostavlja, da je eden od osnovnih pogojev za uspešno gospodarjenje povezovanje in da iz zahodnih držav k nam prihaja veliko opreme, tehnološkega znanja in poslovne prakse. Sprašuje se, če je tam poleg skladov in drugega za nas še kaj, česar se lahko naučimo?

Preberite še njegovo kolumno Pot v razvito družbo, v kateri opozori, kako robinhoodovsko ravnanje vlade skupaj z ignoriranjem procesov konsolidacije panog vodi v neizkoriščenost domačega znanja.

Odgovor na vprašanje, zakaj nas je, upoštevajoč razlike v ravni cen pri ravni BDP v primerjavi s povprečjem EU, prehitela Češka Republika, obenem pa nas Poljska, Slovaška in Estonija naglo dohitevajo? pa poiščite v njegovi kolumni Nihče ni popoln*.

Več kolumn >>

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli