Novice

Spremljajte naše novice
13. maj 2021

Kristina je strokovno prakso opravljala v Španiji

Na Višji strokovni šoli DOBA se zavedamo, da je življenje v tujini neprecenljiva priložnost, ki študentom ponuja drugačen pogled na svet in razširi njihovo intelektualno obzorje. Zato spodbujamo mobilnost študentov v različnih oblikah, saj jim pridobljena znanja in izkušnje pomagajo pri nadaljnjem študiju in pri poznejši zaposlitvi.

Tako je Kristina Gorenšek, študentka programa Poslovni sekretar, 3 mesece preživela v Španiji, kjer je nabirala znanje in izkušnje v sklopu Erasmus mobilnosti. 

Ob vrnitvi v Slovenijo je poročala o svojih vtisih in tukaj je nekaj utrinkov.

'Delo sem opravljala v hotelu v Santi Susanni z agencijo Animafest SLU, ki študentom s celega sveta ponuja različna dela v Španiji. Delala sem na področju digitalnega marketinga. Opravljala sem različna dela, in sicer privabljati sem morala študente iz različnih držav za delo v hotelih ali restavracijah Španije. Animafest SLU je nekakšen posrednik med študenti in hoteli oziroma restavracijami. Na tem področju sem se naučila veliko o tem, kako na najboljši in najbolj prepričljiv način ponuditi neko storitev, v tem primeru delo v Španiji. Delo v pisarni je potekalo od 9.00 do 18.00 od ponedeljka do petka. Najbolj všeč mi je bilo v pisarni to, da sem delo opravljala s študenti iz različnih držav, in sicer iz Francije, Portugalske, Poljske, Indije in Slovaške. S tem se spoznala veliko različnih kultur, kar mi je bilo zelo všeč. Delo v pisarni je bilo vedno razdeljeno, vsak je bil zadolžen za neko področje. Delali smo bloge, kjer smo opisali naše podjetje ter vzrok, za kaj se odločiti za delo prek Animafest SLU. Kontaktirali smo študente, ki so se prijavili na Animafest Experience o njihovi odločitvi ter z njimi opravljati tudi intervjuje. Na podlagi tega so se hoteli odločili, katere študente želijo imeti v svoji ekipi.

Opazila sem, da je življenje v Španiji mogoče malce bolj sproščeno kot v Sloveniji. Ljudje so zelo odprti in veseli ter tudi aktivni. Barcelona ima zelo lepe plaže, na katerih se ljudje družijo ter opravljajo aktivnosti. Vzdušje je božansko in ljudje so zelo veseli ter vedno pripravljeni pomagati.«

Vas zanima več? Preberite >>

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli