Novice

Spremljajte naše novice
07. april 2020

Na Dobi študij tudi za redne študente poteka nemoteno – online

Na Višji strokovni šoli smo se takoj prilagodili izrednim razmeram in tudi za redne študente, ki imajo sicer predavanja in vaje v predavalnicah, uspešno organizirali pedagoški proces na daljavo. Predmeti potekajo po urniku v virtualni učilnici in študenti so dobro in odgovorno sprejeli spremembe, zavzeto sodelujejo na webinarjih in uspešno opravljajo svoje naloge. Čeprav vse poteka brez večjih težav, pa že tudi komaj čakajo, da se bodo lahko spet srečali na Dobi.

Naši študenti so nam povedali, kako poteka študij v virtualni učilnici:

  • Online predavanja so mi všeč zato, ker lahko predavanja spremljam kar od doma in sem zato bolj sproščena in prihranim čas, ki bi ga porabila, da se pripeljem do šole in nazaj. Všeč mi je, da lahko prav tako kot v predavalnici tudi tukaj sodelujemo in izrazimo svoje mnenje oziroma vprašamo, če nas kaj zanima.
  • Po treh tednih takšnega študija, kot ga imamo sedaj, je moje mnenje zelo pozitivno, saj imam več časa zase in najbližje doma. Zelo mi je všeč, da si lahko predavanje pogledam za nazaj. Edino, kar me skrbi, so izpiti, saj si ne znam točno predstavljati, kako bo vse skupaj potekalo. Zelo pa sem vesela, da imam v redu sošolce, ki si tudi v takšnih kriznih časih pomagamo pri različnih nalogah in smo vedno na vezi.
  • Znašli smo se v času, ki od nas zahteva drugačen pristop k študiju. Online študij sprejemam kot novo izkušnjo, ki se mi po eni strani zdi praktična in zanimiva, sploh zaradi tega, ker mnogim prihrani čas poti do šole. Dobra stran online študija so po mojem mnenju tudi posnetki, saj jih lahko pogledamo za nazaj. 
  • Drugače so pa tudi pozitivne plati te izolacije. Predvsem se lahko osredotočimo nase in se s samim sabo bolj povežemo in razrešimo nekaj dilem, ki nas morijo. Jaz vidim ta čas kot priložnost, da naredimo korak naprej v našem osebnostnem razvoju, prav tako pa se veliko stvari razkrije ravno v težkih časih, kot je ta. Glede samega študija nimam nekih predlogov, saj menim, da je Doba v samem vrhu, kar se tiče študija na daljavo.
  • Za nekatere od nas študentov je študij na daljavo povsem nekaj novega. Osebno mi je ta način všeč, saj mi/nam predstavlja nekaj novega in nas zato tudi polj pritegne in mislim, da se potem kaže tudi večja prisotnost študentov pri sami uri.

Preberite več aktualnih osebnih izkušenj študentov z online študijem >>

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli