Novice

Spremljajte naše novice
21. september 2023

Najboljši učitelji in online mentorji po mnenju študentov 2022/2023

Svetovni dan učiteljev letos obeležujemo z razglasitvijo naj učiteljev, predavateljev in online mentorjev na DOBA Fakulteti in Višji strokovni šoli DOBA.

Med več kot 210 učitelji, predavatelji in online mentorji, ki s svojim zavzetim in odličnim pedagoškim delom ter z uvajanjem sodobnih učnih metod in pristopov spodbujajo aktivnost študentov in tako zvišujejo njihovo kakovost študijskih rezultatov, so študenti izbrali najboljše v študijskem letu 2022/2023:
 

Najboljša učiteljica 2022/2023 v dodiplomskih študijskih programih je pred. Mojca Lubanjšek Pehant
Mojca Lubanjšek Pehant je v študijskem letu 2022/2023 študente dodiplomskih študijskih program vodila pri predmetu Javno nastopanje in retorika. 
Ob pridobitvi naziva je zapisala:
»Ponosna sem in hvaležna. Naziv, ki so mi ga nadeli študentke in študenti DOBA Fakultete, dojemam kot potrditev, da strastno in predano delo obrodi sadove. Sporočilo, da delam dobro, mi sede globoko v srce tudi zato, ker zelo spoštujem znanja željne ljudi, kar študentke in študenti nedvomno so. Dojemam jih kot kritično javnost, ki zmore in upa izraziti svoje mnenje. Pohvale, pa tudi kritike. 
Hkrati razumem naziv kot odgovornost, da še naprej iščem nove načine in pristope, da se tudi sama nenehno izobražujem ter skrbim za visoko kakovost svojega dela, svojega poslanstva. Hvala vsem na DOBA Fakulteti, da mi to omogočate.« 
>> Ogled video izjave



Najboljša učiteljica 2022/2023 v magistrskih študijskih programih je red. prof. dr. Silvija Ručević
dr. Silvija Ručević je v študijskem letu 2022/2023 študente dodiplomskih študijskih program vodila pri predmetu Uporabna psihometrija. 
Ob pridobitvi naziva je zapisala:
»Izbor za naj učitelja v magistrskih programih me navdaja s ponosom in z občutkom dosežka. Biti dober učitelj pomeni utelešati vrednote akademske odličnosti in intelektualne radovednosti, pri študentih spodbujati ljubezen do učenja ter jih navdihovati, da uresničijo svoj polni potencial. Ta izbor je potrditev vseh mojih naporov in truda, ki sem jo do sedaj vložila, ter mi je resnično v izjemno čast dobiti priznanje za svoje delo. Hvaležna sem, da mi je bila ponujena priložnost, da pokažem svoj talent in ga podelim z drugimi. Ta nagrada zame ni le osebni dosežek, temveč je tudi vir motivacije, da še naprej samo sebe »potiskam« v stremljenju k odličnosti in se nikoli ne zadovoljim z manj kot najboljšim, kar lahko ponudim.« 
>> Ogled video izjave



Najboljši učitelj 2022/2023 v doktorskem študijskem programu je doc. dr. Marko Divjak 
dr. Marko Divjak je v študijskem letu 2022/2023 študente doktorskega študijskega programa vodil pri predmetih  Seminar za pripravo dispozicije, Seminar za pripravo disertacije. Ob pridobitvi naziva je zapisal:
»Zelo sem vesel in ponosen, da so me študenti izbrali za najboljšega učitelja v doktorskem programu DOBA Fakultete! Delo s študenti na doktorski ravni izobraževanja in usmerjanje študentov v procesu izbire doktorskih tem, izdelave dispozicij ter priprave doktorskih disertacij je zahtevno in predstavlja poseben strokovni izziv. V tem pogledu mi priznanje s strani študentov še toliko več pomeni in kaže na to, da so študenti z mojim pedagoškim pristopom zadovoljni. Imenovanje za najboljšega učitelja s strani študentov je zame izvrstna motivacija in hkrati spodbuda za nadaljnja prizadevanja za izboljševanje kakovosti pedagoškega procesa.« 
>> Ogled video izjave



Najboljši predavatelj 2022/2023 v višješolskih študijskih programih je mag. Bojan Krajnc
Mag. Bojan Krajnc je v študijskem letu 2022/2023 študente višješolskih študijskih programov vodil pri predmetih  Ekonomija, Ekonomika podjetja, Organiziranje in management podjetja.
Ob pridobitvi naziva je zapisal:
»Priznanje sem sprejel  z velikim veseljem, a hkrati skromno. Predstavlja mi potrditev metod dela in načina komunikacije s študenti, ki je za njih očitno primeren. Hkrati pa odpira vprašanje, kako dodatno nadgraditi pedagoški proces in učno izkušnjo tudi v bodoče. Posebej pomembno je vedeti, da odlične učne izkušnje brez podpore celotne infrastrukture in tima Dobe ne bi bilo možno zagotoviti.«



Najboljši online mentorji v 2022/2023 po izboru študentov so:

  • Boštjan Erjavec v Sloveniji,
  • Marija Novak na Hrvaškem ter
  • Marija Torbica v Srbiji.
     

Boštjan Erjavec: 

»Ob imenovanju za naj online mentorja sem izredno vesel in počaščen. Za to izredno priznanje se zahvaljujem vsem študentkam in študentom, s katerimi smo skupaj uspešno krmarili skozi študijski proces. Moram priznati, da se ob vsakem mentoriranju tudi sam veliko naučim in pridobim ogromno novih izkušenj, s katerimi postanem še boljši online mentor.

Zahvaljujem se tudi odličnemu timu DOBA Fakultete, ki nam nudi vso strokovno in tehnično pomoč ter podporo in smo zato še bolj uspešni pri izvajanju programov. Naziv naj online mentor je zame priznanje za moje delo in trud ter motivacija in spodbuda za še bolj uspešno delo v prihodnje.«



Najboljšim visokošolskim učiteljem in online mentorjem v 2022/2023 se zahvaljujemo za njihovo angažiranost in strokovnost, ki jo cenijo tudi naši študenti. S svojim delom in strokovnim znanjem so študente obogatili z znanjem in kompetencami, ki jih potrebujejo za razvoj svoje kariere.

Za laskave nazive vsem čestitamo.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli