Novice

Spremljajte naše novice
22. december 2020

Obvestilo u ukinitvi Središča za samostojno učenje na Dobi

Obveščamo vas, da se zaradi sklepa Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ukinja prvo ustanovljeno Središče za samostojno učenje v Sloveniji, ki je od leta 1995 delovalo na Dobi.

Središče za samostojno učenje smo na DOBI ustanovili leta 1995 in je bilo prvo tovrstno središče v Sloveniji. Vrata Dobinega Središča za samostojno učenje je v 25 letih prestopilo kar 4.079 udeležencev.  

Vse aktivnosti v Središču so vsa leta potekale brezplačno, saj jih je sofinanciralo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije.

Žal pa smo 23. novembra 2020 od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prejeli sklep, da od 1. januarja 2021 učenje v našem Središču za samostojno učenje ne bo več sofinancirano in tako Središče zapira svoja vrata.

Vse obiskovalce vabimo, da se včlanite v Univerzo za tretje življenje obdobje Maribor, ki deluje na DOBI. Univerza ponuja veliko zanimivih tečajev in delavnic – lahko se boste učili tujih jezikov, opravili tečaj fotografiranja, se udeležili gledališke šole, šole filozofije in drugih zanimivih programov.

Skupaj z društvom Toti DCA pa bomo tudi v prihodnje organizirali brezplačne računalniške delavnice.

Ponudbo Univerze za tretje življenjsko obdobje si lahko pogledate na povezavi https://www.doba.si/drustvo-univerza-za-tretje-zivljenjsko-obdobje-maribor/izobrazevalni-program.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli