Novice

Spremljajte naše novice
28. marec 2024

Petra Hanžel, sodelavka VSŠ, se je udeležila mednarodnega tedna Thomas More University v Belgiji

Petra Hanžel je Thomas More obiskala med 18. in 22. marcem 2024. Mobilnost je zajemala širok spekter dejavnosti, vključno s srečanji z zaposlenimi sodelavci iz Thomas More, obiski različnih kampusov, predavanje na temo demokratičnih vrednot in AI, delavnice o mednarodnem sodelovanju in izmenjavi, predstavitev možnosti sodelovanja pri COIL, delavnice o uporabi umetne inteligence in virtualne resničnosti v izobraževanju, predstavitev online študija zaposlenim na Thomas More University ter predstavitev DOBA Fakultete na mednarodnem sejmu. Program je prav tako vključeval mreženje z drugimi udeleženci dogodka »International open days« in večerne dogodke.

Petra je o svoji Erasmus izkušnji zapisala:
»Moja nedavna udeležba na Erasmus+ programu na Thomas More univerzi v Belgiji je bila pomembna za moj profesionalni napredek in osebno rast. Osredotočili smo se na uporabo naprednih izobraževalnih tehnologij, kot so umetna inteligenca in virtualna resničnost, ter razpravljali o etičnih vidikih njihovega vpeljevanja v izobraževanje. Priložnost sem imela tudi za srečanje z drugimi udeleženci dogodka »International days« in izmenjavo dobrih praks. Na mednarodnem sejmu »Study Abroad« sem predstavljala Dobo in naš online študij, kar je prispevalo k povečanju mednarodne prisotnosti naše ustanove in odprlo nove možnosti za mreženje. Vse te izkušnje bodo pripomogle k izboljšani podpori, ki jo nudim študentom in pripomogle k bolj učinkovitemu delu zaradi uporabe AI. Dobila sem tudi vpogled v to, kako druge evropske ustanove uporabljajo nove tehnologije za izboljšanje svojih izobraževalnih programov, kar je neprecenljivo za našo stremenje k izobraževalni odličnosti. Ta mobilnost je okrepila moje znanje in me opremila z orodji za inovativno prilagajanje v hitro spreminjajočem se izobraževalnem okolju, kar bo nedvomno izboljšalo moje sposobnosti opravljanja dela in prispevalo k razvoju novih pristopov, ki jih lahko uporabimo na Dobi.«

Erasmus mobilnost pomembno prispeva k internacionalizaciji Višje strokovne šole ter prenosu dobrih prakse med Dobine zaposlene, učitelje in študente.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli