Novice

Spremljajte naše novice
25. maj 2021

U3ŽO vabi k sodelovanju v raziskavi o osamljenosti in stiskah starostnikov

Osamljenost je težava, s katero se starostniki vedno pogosteje srečujejo. Napoveduje nizko kakovost življenja starejše populacije, povezana pa je tudi s težavami v duševnem zdravju in večjo umrljivostjo zaradi samomora pri starostnikih. Na povabilo Slovenskega centra za raziskovanje samomora v okviru Inštituta Andrej Marušič na Univerzi na Primorskem bo Univerza za tretje življenjsko obdobje Maribor sodelovala v raziskavi: Starostniki ranljivi za samomor - pristopi k zmanjšanju občutka.

Vabimo posameznike, stare 65 let in več, da se prijavite k sodelovanju v raziskavi, saj boste s svojim sodelovanjem pomembno prispevali k boljšemu razumevanju problematike osamljenosti starostnikov v Sloveniji. Prijavite se lahko za izpolnjevanje vprašalnika in/ali za sodelovanje v skupini, kjer se boste pogovarjali o vaših izkušnjah z osamljenostjo in pristopih k zmanjšanju občutka osamljenosti. Sodelovanje v raziskavi je brezplačno.

Izpolnjevanje vprašalnikov in pogovori v skupini bodo potekali v prostorih Univerze za tretje življenjsko obdobje Maribor, Prešernova ulica 1, Maribor. Prijave sprejemamo do 10. 6. 2021 oz. do zasedbe mest v skupinah po elektronski pošti info@u3zo-mb.si ali po online prijavi. O terminu srečanja vas bomo obvestili po 10. 6. 2021 po elektronski pošti.

S sodelovanjem v raziskavi boste imeli tudi možnost na učinkovitost intervencije, ki se bo izoblikovala tekom raziskave, med prvimi preizkusili, kar bo lahko imelo pozitivne učinke na vaše duševno zdravje.

Podrobnejše informacije o raziskavi najdete na spletni strani: zivziv.si/starostniki-osamljenost

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli