Novice

Razvoj mestnih središč
20. junij 2019

V Sloveniji prva generacija mestnih menedžerjev

Namen izobraževanja je bil razvoj kompetenc mestnih menedžerjev za lažje upravljanje mestnih središč, njihovo ponovno oživitev in zagotavljanje trajnostnega razvoja za kakovostno bivanje prebivalcev in obiskovalcev.

Prvi izobraževalni program v Sloveniji za mestne menedžerje smo na DOBA Fakulteti razvili skupaj z Javno agencijo SPIRIT Slovenija ter Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo. Pripravljen je po vzoru podobnih izobraževalnih programov in usposabljanj za mestne menedžerje v različnih evropskih mestih, v katerih se zavedajo težav izumiranja mestnih središč.

Prva generacija je v mesecu intenzivnega izobraževanja poleg strokovnih znanj spoznala tudi dobre prakse domačih in tujih občin, pridobila veliko idej, orodij in znanja, s katerimi bodo lahko izvajali aktivnosti in projekte za uspešno upravljanje njihovih mestnih središč.

Helena Turk iz Mestne občine Maribor pravi: »Občine smo se dolgo časa srečevale na neformalnih srečanjih ter si predajale izkušnje in dobre prakse, zato nas veseli, da so naše aktivnosti obrodile sadove in je tudi država prepoznala pomen oživljanja mestnih središč s programom usposabljanja in ustoličenjem profila mestnega menedžerja kot pomembne funkcije v mestnih upravah. Vesela sem, da sem v prvi skupini mestnih menedžerjev. V tem mesecu zelo intenzivnega izobraževanja smo spoznali dobre prakse domačih in tujih občin, pridobili veliko idej, orodij in znanja, s katerimi bomo lahko pripravljali akcijske načrte in navduševali naše župane in vodstvene delavce na občinah za izvajanje aktivnosti in projektov za uspešno upravljanje naših mestnih središč. Želela bi, da bi agencija podprla promocijo profila mestnega menedžerja in predstavila pomen tega profila županom. Mislim, da se župani še vedno premalo zavedajo priložnosti in prednosti, ki jih ponuja takšno delovno mesto in kaj lahko mesto z njim pridobi.«

Več si preberite v novici Prva generacija mestnih menedžerjev je uspešno zaključila usposabljanje

 Doba Fakulteta                  Spirit Slovenija                  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo            

Na DOBA Fakulteti kot vodilni poznavalci na področju menedžmenta pametnih mest izvajamo tudi magistrski študijski program Menedžment pametnih mest za zaposlene v javni upravi, v občinah in v podjetjih. Študentje že v času študija identificirajo slabosti v okolju in predlagajo ukrepe za izboljšave.

Več o programu DOBA Fakultete https://www.fakulteta.doba.si/magistrski-programi/menedzment-pametnih-mest

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli