Novice

Spremljajte naše novice
21. december 2017

Zaključek tradicionalne dobrodelne akcije

DOBA je tudi letos izvedla tradicionalno dobrodelno akcijo in v decembrski dobi dobrodelnosti pomagala otrokom iz Materinskega doma in otrokom iz programa Svetovalnice za žrtve nasilja in zlorab Maribor.

V decembrskem času pogosto postanemo sentimentalni in prepoznamo, kako srečni smo lahko, da imamo okrog sebe prave ljudi. Vsi pa žal nimajo takšne sreče. Verjetno bi si vsi želeli svet, kjer otroci ne bi bili primorani preživljati svojih dni v Materinskem domu in sprejemati pomoči, ker so žrtve nasilja in zlorab. A glede na realnost v kateri živimo, smo lahko vsaj malo pomirjeni, da obstajajo ustanove in programi, ki opravljajo plemeniti poslanstvo nudenja pomoči in svetovanja.

Ste vedli, da je v Materinskem domu Maribor do danes bivalo že 450 oseb? Da je mesečno vključenih v program Svetovalnice za žrtve nasilja in zlorab Maribor že skoraj 150 oseb?

S takšnimi mislimi smo tudi letos izvedli tradicionalno dobrodelno akcijo in v decembrski dobi dobrodelnosti pomagali otrokom. Z drobnimi stvarmi, kot so knjige, igrače in šolske potrebščine, smo poskušali osrečiti otroke iz Materinskega doma in otroke vključene v program Svetovalnice za žrtve nasilja in zlorab Maribor.

Veliko skrinjo v avli šole smo ves december polnili z novimi igračami in šolskimi potrebščinami, ki smo jih še pred prazniki predali otrokom.

Upamo, da smo tudi letos vsaj malenkost pripomogli k ohranjanju radosti in optimizma v otroških srcih.

Zaključek Dobine tradicionalne dobrodelne akcije

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli