Beseda direktorice Dobe

30 let dobe

Beseda direktorice Dobe

Ponosna sem na našo zgodbo, to je zgodba nikoli končanega potovanja, ki se nenehno razvija in plemeniti.

Bogatih in ustvarjalnih 30 let

V ponos in veselje mi je, da vam lahko poklonim brošuro, posvečeno praznovanju ob tridesetletnici delovanja DOBE.

Pred 30 leti sem ustanovila DOBO in začelo se je novo poglavje v mojem življenju. Imela sem jasno vizijo – razviti drugačno, inovativno izobraževalno ustanovo. Že od začetka smo stavili na odličnost, nadpovprečnost in velikopoteznost. Skupaj s sodelavci smo opravili pionirsko delo in postavili temelje kakovostnega in inovativnega izobraževanja otrok in odraslih v Sloveniji.

V devetdesetih letih prejšnjega stoletja se je Slovenija zavedala potrebe po razvoju novih programov, oblik in metod učenja. Takratno vzdušje je vplivalo na koncept učeče se družbe, ki je dobival vidno mesto v življenju vsakega posameznika, družbena naravnanost pa je bila naklonjena razvoju novih programov in načinov učenja, tudi v zasebnih izobraževalnih zavodih.

Izoblikovali smo filozofijo, poslanstvo, kulturo ter razvijali programe in načine, s katerimi bogatimo slovenski in širši prostor.

Največji razvojni dosežek DOBE je gotovo razvoj modela online študija, ki nas postavlja ob bok modelom. Oblikovali smo ga kot odgovor na potrebe po bogatitvi in kakovosti izobraževanja in zanj pridobili dve mednarodni akreditaciji.

V začetku tisočletja smo ustanovili DOBA Fakulteto. Pri oblikovanju visokošolskih študijskih programov, od dodiplomskih do magistrskih in doktorskega programa, so nas zmeraj vodili razmisleki, kakšna bo vloga menedžerja v prihodnosti, katere kompetence bo moral imeti razvite za dosego konkurenčnosti podjetja in za vodenje sodelavcev.

Zelo se zavedam, da naša konkurenčna prednost v Sloveniji in v jugovzhodni Evropi niso zgolj sodobni izobraževalni programi, edinstven online študij, število študentov in druge naštete prednosti, ampak so naše prednosti povezane s človeško dimenzijo, stalnimi spremembami, vrednotami in kulturo.

V 30 letih se je vse okoli nas spremenilo, trg dela, procesi globalizacije, kar vse vpliva na naše delo in življenje. Na tej poti se je DOBA z nenehnim prilagajanjem in rastjo dokazala in pomembno prispevala k razvoju človeškega, kulturnega in socialnega kapitala ter h konkurenčnosti podjetij. In za to se je bilo vredno truditi 30 let.

Uspešno zgodbo DOBE smo sooblikovali vsi, motivirani sodelavci, odlični profesorji, online mentorji in partnerji, študenti, diplomanti in podjetja. Naj bo ta obletnica zahvala vsem, ki ste in še puščate pečat v naši izobraževalni zgodbi, ki ste in boste z nami delili znanje, čas in prihodnost.

Ponosna sem na našo zgodbo, to je zgodba nikoli končanega potovanja, ki se nenehno razvija in plemeniti v online DOBO, DOBO znanja, DOBO povezovanja, DOBO za razvoj skupnosti, DOBO rasti in trajnosti ter DOBO, ki razvija posameznike. Skratka, DOBO, ki vidi dlje.

Jasna Dominko Baloh, direktorica DOBE

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli