Kozmetika - klasični študij

Študij kozmetike: vaš hobi, vaša strast, vaš poklic

Program Kozmetika

Če ste navdušeni nad svetom lepote in kozmetike, je poklic kozmetičarke ali kozmetika morda vaše življenjsko poslanstvo. Na Višji strokovni šoli DOBA vam ponujamo dvoletni študij, po zaključku katerega boste ponosno nosili naziv višji kozmetik ali višja kozmetičarka.

Naj vaša strast do lepote postane vaša uspešna kariera. Študirajte na Višji strokovni šoli DOBA, kjer boste oblikovali vašo uspešno prihodnost v svetu kozmetike!


O programu
Predmetnik
Kako poteka študij
Vpis in stroški

Študij kozmetike na VSŠ DOBA vas bo skozi interaktivne, praktično naravnane predmete vodil skozi zanimiv svet kozmetike. Naučili se boste, kako narediti nego obraza, nego telesa, pedikuro, manikiro, masažo … Spoznali boste tudi zahtevnejše in sodobne kozmetične naprave. V sklopu študija boste lahko pridobljena osnovna znanja nadgradili z izbiro modula; izbirate med moduli Estetika, Masažne tehnike, Aromaterapija, Specialna pedikura in Zdrav način življenja.

Poleg kozmetičnih veščin boste med študijem pridobili tudi ključna znanja s področij trženja, podjetništva, poslovnega komuniciranja, vodenja in svetovanja za dobro počutje. Vse to z namenom, da boste lahko ne le izstopali v svojem poklicu, ampak tudi uspešno vodili lasten salon ali kozmetično dejavnost.

Pomemben del učnega programa je tudi pridobivanje izkustveno praktičnega znanja pri predavanjih in vajah v naši sodobno opremljeni kozmetični učilnici, v kozmetičnih salonih in v podjetju Iskra Medical. Tako študentke npr. pri predmetu Refleksnoconska masaža pridobivajo praktična znanja s področja: izvajanja osnovnih tehnik refleksnoconske masaže stopal in rok; usposobljenosti za izvajanje tehnike refleksnoconske masaže stopal in rok; izvajanja nevrološke refleksnoconske masaže; izvajanja tehnike refleksnoconskih točk čaker na stopalih in dlaneh.

 

 

 

 

 


Naši partnerji:

Babor Kozmetika Afrodita MUD

Izbira Višje strokovne šole DOBA prinaša številne prednosti

Prilagodljiv urnik: Predavanja in vaje so so organizirane 2- do 3-krat tedensko, med tednom popoldan ali v soboto dopoldan.

Predmet za predmetom: Študirali boste le en ali dva predmeta hkrati, kar vam omogoča bolj poglobljeno učenje in razumevanje. Urnik za celotno šolsko leto je pripravljen že v oktobru, kar vam zagotavlja jasno strukturo in načrtovanje.

Študijska podpora: Pri študiju na VSŠ ne boste sami, spremljali vas bodo predavatelji, inštruktorji in Dobin tim. Študentom nudijo individualno pomoč in svetovanje, s čimer zagotavljamo, da vaše izobraževanje poteka nemoteno in učinkovito.

Učna gradiva in material za praktične vaje: Vsa študijska gradiva so na voljo v elektronski obliki in so že vključena v ceno šolnine, kar pomeni manj dodatnih stroškov za vas. Prav tako je vključen ves potreben material za praktične vaje, razen osebnih predmetov kot so rjuhe, brisače in ustrezna oblačila.

Kako uredite prijavo in vpis

Vpis za študijsko leto 2024/2025:

 • Prvi prijavni rok: od 20. februarja do 15. marca 2024 - Prijavnica
 • Drugi prijavni rok: od 23. avgusta do 29. avgusta 2024

Vpisni pogoj je zaključena vsaj štiriletna srednja šola.

CENIK ZA ŠTUDIJSKO LETO 2024/2025

Plačilo šolnine v enkratnem znesku / samoplačnik
Šolnina za plačilo v enkratnem znesku za en letnik v študijskem letu 2024/2025 znaša 2.958,00 EUR. Šolnina mora biti poravnana najkasneje do roka, opredeljenega ob vpisu.

Obročno plačilo šolnine / samoplačnik
Plačilo šolnine za letnik možno plačati na 12 obrokov. Prvi obrok šolnine v študijskem letu 2024/2025 znaša 259,00 EUR in se poravna ob vpisu, vsi naslednji obroki po e-položnici do 20. dne v mesecu (od oktobra 2024 naprej).

Plačilo šolnine v primeru, da je plačnik delno ali v celoti podjetje
V primeru, da je plačnik šolnine podjetje, bo le-to poravnalo po izpolnjenem obrazcu »Izjava plačnika«, ki je priloga k pogodbi.

V drugem letniku plačate še prispevek za diplomski izpit po >> Ceniku.

Kaj vključuje šolnina na Višji strokovni šoli?

 • uvodni dan
 • predavanja in vaje na šoli,
 • uporabo kozmetičnih materialov in pripomočkov (npr. masažna olja, ličila, kreme, pilice, čopiči ...),
 • uvodni dan 
 • dostop do portala, v okviru katerega so študentom na voljo: e-indeks, e-referat, ki omogoča spletno prijavo na izpit, naročanje potrdil, dostop do urnikov, obveščanje študentov preko SMS-sporočil, e-gradiva, ki jih je pripravila Višja strokovna šola DOBA, za predmete v posameznem študijskem programu.
 • dostop in uporabo medijskega kotička v virtualnem učnem okolju, ki zajema dostope do: e-knjižnice, slovenskih in tujih spletnih časopisov in portalov, strokovnih revij v slovenskem in tujih jezikih, spletnih baz podatkov
 • obravnava prošenj na komisiji za študentske zadeve
 • mentorstvo in osebno tutorstvo v času študija, tehnično podporo
 • dodelovanje gostujočih vrhunskih strokovnjakov iz prakse na različnih področjih
 • Microsoftov paket Office 365
 • trikratno opravljanje izpitov
 • storitve Kompetenčnega centra
 • posebej organizirane dogodke v okviru Kariernega centra za pomoč pri vstopu na trg dela in načrtovanje kariere
 • članarino za knjižnico

>> CENIK ZA ŠTUDIJSKO LETO 2024/2025

Rebeka Pšajd,

diplomantka
Za študij kozmetike sem se odločila, ker sem globoko v sebi vedela, da je ta poklic pravi zame. Na DOBI nisem bila le številka, predavateljem je bilo v interesu, da pridobimo čim več znanja.

Rebeka Pšajd,

diplomantka
Za študij kozmetike sem se odločila, ker sem globoko v sebi vedela, da je ta poklic pravi zame. Na DOBI nisem bila le številka, predavateljem je bilo v interesu, da pridobimo čim več znanja.

Zaposljivost diplomantov in možnosti zaposlitve

Zaposlili se boste lahko v kozmetičnih in lepotnih centrih in salonih, v velnes centrih, v zdraviliščih ter v proizvodnji in trženju kozmetičnih preparatov. S svojimi znanji in diplomo pa boste izpolnjevali pogoje za odprtje lastnega kozmetičnega salona.
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli