Kozmetika - klasični študij

Višja strokovna šola

Program Kozmetika

Delo kozmetičarke/kozmetika je življenjsko poslanstvo. Ujemite priložnost in razvijte svoj hobi v sanjski poklic. V prenovljenem programu pridobite širok spekter praktičnih znanj za opravljanje kozmetičnih storitev in vodenje svojega podjetja. Že v dveh letih boste pridobili naziv višji kozmetik/višja kozmetičarka.

Pri študiju ne boste nikoli sami, saj je spremljanje študentov naša skrb


O programu
Predmetnik
Kako poteka študij
Vpis in stroški

Študij kozmetike vas bo popeljal od osnov zgradbe kože, anatomije, biokemije do mikrobiologije. Naučili se boste, kako narediti nego obraza, nego telesa, pedikuro, manikiro, masažo … Spoznali boste tudi zahtevnejše in sodobne kozmetične naprave. V sklopu študija boste lahko pridobljena osnovna znanja nadgradili z izbiro modula; izbirate med moduli Estetika, Masažne tehnike, Aromaterapija, Specialna pedikura in Zdrav način življenja.

Opremili vas bomo tudi z znanji iz trženja in podjetništva, poslovnega komuniciranja in vodenja, svetovanja za dobro počutje, da boste s svojim salonom izstopali.

Pomemben del učnega programa je tudi pridobivanje izkustveno praktičnega znanja pri predavanjih in vajah v naši sodobno opremljeni kozmetični učilnici, v kozmetičnih salonih in v podjetju Iskra Medical. Tako študentke npr. pri predmetu Refleksnoconska masaža pridobivajo praktična znanja s področja: izvajanja osnovnih tehnik refleksnoconske masaže stopal in rok; usposobljenosti za izvajanje tehnike refleksnoconske masaže stopal in rok; izvajanja nevrološke refleksnoconske masaže; izvajanja tehnike refleksnoconskih točk čaker na stopalih in dlaneh.

 

 

 

 

 


Naši partnerji:

Babor Kozmetika Afrodita MUD

Klasični izredni študij

 • Izvajanje študija je prilagojeno zaposlenim študentom, na predavanja prihajate med tednom popoldan ali v soboto dopoldan.
 • Predavanja in vaje so na urniku 2- do 3-krat tedensko.
 • Študirate le en predmet ali dva naenkrat, urnik za vse leto prejmete oktobra.
 • Ob začetku predmeta prejmete tedenska navodila za svoje študijske aktivnosti.
 • Študijske aktivnosti so organiziranje jasno in pregledno, opravljate jih individualno ali v timih in tako postopoma gradite oceno.
 • Vsa študijska gradiva so v elektronski obliki in so vključena v ceno šolnine, prav tako ves material za vaje (potrebujete le rjuhe, brisače in primerna oblačila).
 • Pri študiju niste sami, spremljajo vas predavatelji, inštruktorji in Dobin tim.

 

Kako uredite prijavo in vpis

Od 1. 9. do 30. 9. (oz. do zapolnitve prostih mest) vpis poteka preko online prijavnega obrazca.

Vpisni pogoj je zaključena vsaj štiriletna srednja šola.

>> Več informacij o vpisu

CENIK ZA ŠTUDIJSKO LETO 2023/2024

Plačilo šolnine v enkratnem znesku / samoplačnik
Šolnina za plačilo v enkratnem znesku za en letnik v študijskem letu 2023/2024 znaša 2.958,00 EUR. Šolnina mora biti poravnana najkasneje do roka, opredeljenega ob vpisu.

Obročno plačilo šolnine / samoplačnik
Plačilo šolnine za letnik možno plačati na 12 obrokov. Prvi obrok šolnine v študijskem letu 2023/2024 znaša 259,00 EUR in se poravna ob vpisu, vsi naslednji obroki po e-položnici do 20. dne v mesecu (od oktobra 2023 naprej).

Plačilo šolnine v primeru, da je plačnik delno ali v celoti podjetje
V primeru, da je plačnik šolnine podjetje, bo le-to poravnalo po izpolnjenem obrazcu »Izjava plačnika«, ki je priloga k pogodbi.

V drugem letniku plačate še prispevek za diplomski izpit po >> Ceniku.

Kaj vključuje šolnina na Višji strokovni šoli?

 • uvodni dan
 • predavanja in vaje na šoli,
 • uporabo kozmetičnih materialov in pripomočkov (npr. masažna olja, ličila, kreme, pilice, čopiči ...),
 • uvodni dan 
 • dostop do portala, v okviru katerega so študentom na voljo: e-indeks, e-referat, ki omogoča spletno prijavo na izpit, naročanje potrdil, dostop do urnikov, obveščanje študentov preko SMS-sporočil, e-gradiva, ki jih je pripravila Višja strokovna šola DOBA, za predmete v posameznem študijskem programu.
 • dostop in uporabo medijskega kotička v virtualnem učnem okolju, ki zajema dostope do: e-knjižnice, slovenskih in tujih spletnih časopisov in portalov, strokovnih revij v slovenskem in tujih jezikih, spletnih baz podatkov
 • obravnava prošenj na komisiji za študentske zadeve
 • mentorstvo in osebno tutorstvo v času študija, tehnično podporo
 • dodelovanje gostujočih vrhunskih strokovnjakov iz prakse na različnih področjih
 • Microsoftov paket Office 365
 • trikratno opravljanje izpitov
 • storitve Kompetenčnega centra
 • posebej organizirane dogodke v okviru Kariernega centra za pomoč pri vstopu na trg dela in načrtovanje kariere
 • članarino za knjižnico
Ime *
Priimek *
E-mail *
Telefon

Rebeka Pšajd,

diplomantka
Za študij kozmetike sem se odločila, ker sem globoko v sebi vedela, da je ta poklic pravi zame. Na DOBI nisem bila le številka, predavateljem je bilo v interesu, da pridobimo čim več znanja.

Rebeka Pšajd,

diplomantka
Za študij kozmetike sem se odločila, ker sem globoko v sebi vedela, da je ta poklic pravi zame. Na DOBI nisem bila le številka, predavateljem je bilo v interesu, da pridobimo čim več znanja.

Zaposljivost diplomantov in možnosti zaposlitve

Zaposlili se boste lahko v kozmetičnih in lepotnih centrih in salonih, v velnes centrih, v zdraviliščih ter v proizvodnji in trženju kozmetičnih preparatov. S svojimi znanji in diplomo pa boste izpolnjevali pogoje za odprtje lastnega kozmetičnega salona.
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli