Poslovni sekretar - redni študij

Višješolski strokovni program

Program Poslovni sekretar redni študij

Prihodnost je nepredvidljiva in nedvomno polna priložnosti. Poklic poslovnega sekretarja pa bo v podjetjih vedno bolj pomemben in tudi precej drugačen kot je bil. Poslovni sekretar prihodnosti bo moral biti tudi dober vodja, ki bo sicer še vedno opravljal rutinske naloge, ob tem pa bo moral biti fleksibilen, inovativen in pripravljen na nenehno izpopolnjevanje. Redni študij je brezplačen. 


O programu
Predmetnik
Kako poteka študij
Vpis in stroški

Zakaj se odločiti za študij poslovnega sekretarja?

 • Ker boste imeli veliko različnih možnosti za zaposlitev (od manjših podjetij, do velikih korporacij, delo v javni upravi ali ustanovitev lastnega podjetja).
 • Ker boste pripravljeni za delo v prihodnosti (pridobili boste veliko raznolikega in sodobnega znanja in razvijali svoje osebnostne kompetence).
 • Ker boste postali bolj samozavestni (v tem turbulentnem času je pomembno, da se znate hitro prilagajati in da imate nova, sveža in praktična znanja).
 • Ker boste izboljšali svoje komunikacijske veščine (veliko boste komunicirali tako v slovenskem, kot v dveh tujih jezikih).
 • Ker boste lahko razvijali svojo kreativnost (naučili se boste izdelati svojo spletno stran, organizirali boste čisto pravi dogodek …). 
 • Ker imate radi izzive (v podjetjih je velikokrat poslovni sekretar tisti, ki vodstvu predlaga spremembe in uvede novosti za izboljšanje poslovnih procesov).
   

Zakaj izbrati študij na Dobi?

 • Na urniku boste imeli samo dva predmeta hkrati, prihajali boste na predavanja in vaje približno 3- do 4-krat na teden.
 • Predavanja so razporejena tako, da lahko zraven tudi delate.
 • Oceno boste pridobivali s sprotnim delom, ni stresnih izpitnih obdobij.
 • Pri študiju vam bo v podporo vaša svetovalka za študij.
   

Študirajte na šoli, kjer se ne boste učili na pamet, temveč na praktičnih primerih. Kjer si boste oceno pridobili s sprotnim delom. Kjer ne boste le en izmed obrazov v predavalnici.

DOBA - Poslovni sekretar

Študenti rednega študija spremljajo le dva predmeta naenkrat. Predavanja in vaje so dopoldan ali popoldan, urnik za celo leto pa boste prejeli že ob začetku študijskega leta. Oceno boste lahko pridobili na dva načina: s sprotnim delom (opravljanjem individualnih ali timskih nalog ter testov) ali s klasičnim končnim izpitom.
Med študijem vam bo poleg predavateljev na razpolago vodja programov, ki vam bo svetovala in vas vodila čez študij.

Vsak, ki izpolnjuje pogoje za vpis, se lahko vpiše na redni študij ne glede na starost in zaposlitveni status. Redni študij je brezplačen, prav tako vsako leto podelimo dve štipendiji iz učnega sklada Dobe.

Študijsko leto se začne 1. oktobra in zaključi junija naslednje leto. Ob pričetku študijskega leta prejmete celoletni urnik, ki vam omogoča usklajevanje vseh obveznosti. Čeprav bodo predavanja in vaje v šoli, vam bo pri študiju v pomoč tudi virtualno učno okolje, kjer boste našli gradiva in naloge.

Kako uredite prijavo? 

Vpis za študijsko leto 2024/2025:

 • Prvi prijavni rok: od 20. februarja do 15. marca 2024
 • Drugi prijavni rok: od 23. avgusta do 29. avgusta 2024 - Prijavnica

Redni študij je brezplačen. Vpisnina v 1. letniku je 30,00 EUR, v 2. letniku pa 20,00 EUR.

Vpisni pogoji: Zaključena vsaj štiriletna srednja šola

Kdor je bil že tri leta vpisan (redno ali izredno) v študijski program visokega šolstva, se ne more vpisati v redni študij v višjem strokovnem izobraževanju. V primeru omejitve vpisa imajo prednost kandidati pri vpisu v redni študij, ki pred tem še niso bili vpisani v redni študij v višjem strokovnem ali visokošolskem izobraževanju v Republiki Sloveniji. Na spletni strani Višješolske prijavne službe najdete podrobne informacije in odgovore na najpogostejša vprašanja. 

Nastja Slaviček,

študentka
Rada bi poudarila prilagodljivost in prijaznost profesorjev in vseh zaposlenih na Dobi. Zelo mi je všeč, da je študij prilagodljiv, da predmete lahko opravljaš sproti ali pa klasično

Nastja Slaviček,

študentka
Rada bi poudarila prilagodljivost in prijaznost profesorjev in vseh zaposlenih na Dobi. Zelo mi je všeč, da je študij prilagodljiv, da predmete lahko opravljaš sproti ali pa klasično

Prednosti rednega študija na DOBI

Sprotno delo

Spremljate le dva predmeta naenkrat. Oceno pri predmetu boste lahko pridobili s sprotnim delom, brez končnega klasične...

Spodbudno okolje za študij

Študirali boste v sodobno opremljenih in klimatiziranih učilnicah v središču Maribora. Po vsej šoli je na voljo wi-...

Podpora pri študiju

Vodja programov bo z vami ves čas študija. Bo vaša sogovornica, ko boste naleteli na študijske izzive. Z njo se bost...

Koristna znanja za prihodnjo zaposlitev

Vaš študij bo razgiban in praktično naravnan. Študijske aktivnosti boste opravljali individualno in v timih. Učili ...

Zaposljivost diplomantov in možnosti zaposlitve

Poslovni sekretar je dinamičen in odgovoren poklic, ki je nepogrešljiv v vseh podjetjih. Poslovni sekretarji so v središču vseh informacij v podjetju, so direktorjeva desna roka in prispevajo k razvoju podjetja. Diplomanti se zaposlujejo v javni upravi, kot vodje pisarn, poslovni sekretarji v večjih podjetij in multinacionalkah …
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli