Novice

Spremljajte naše novice
05. november 2018

ERASMUS+ tudi za vse, ki ste tik pred zaključkom študija

Študenti in študentke, ne spreglejte možnosti opravljanja praktičnega usposabljanja Erasmus+ po zaključku študija (po diplomi, magisteriju).

Erasmus + ponuja možnost opravljanja praktičnega usposabljana po zaključku študija. Pomemben pogoj, ki ga morate izpolnjevati pa je, da se na izmenjavo prijavite še v času, ko ste študent (v zadnjem letu študija) in da vam na DOBI vašo izmenjavo še v času študija odobri Erasmus komisija. Takrat pridobite v okviru programa Erasmus+ status t.i. mladega diplomanta/magistranta/dokotranta.

Na prakso Erasmus+ lahko odidete in jo zaključite v roku enega letu od datum diplomiranja. Minimalno trajanje prakse je 2 meseca, najdlje pa lahko na praksi ostanete 12 mesecev.  Ob tem upoštevajte, da ste na eni stopnji študija upravičeni, vključno z obdobjem prakse Erasmus po zaključku študija, do največ 12 mesecev izmenjave. Upravičeni ste do Erasmus+ mesečne dotacije in dodatka za Erasmus+ praktično usposabljanje.

Izkoristite možnost izmenjave Erasmus+ za prakso po zaključku študija in si tako pridobite mednarodne izkušnje in reference.

Razpis najdete v BlackBoardu in na spletni strani:

·         Za študente Višje strokovne šole

·         Za študente DOBA Fakultete

Za več informacij pa se obrnite na vašo Erasmus koordinatorico Nino Turčin, ki je dosegljiva nina.turcin@doba.si

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli