Novice

Spremljajte naše novice
20. april 2022

Inženir informatike med najbolj perspektivnimi poklici

Računalništvo in računalniška tehnologija se dotikata naših življenj na skoraj vsakem koraku. Vsa nova tehnična odkritja, nova znanja, gospodarstvo temelji na podlagi informatike. Danes si življenja brez informacijske tehnologije ni več mogoče predstavljati.

Digitalizacija, avtomatizacija in robotizacija - preoblikujejo delovna mesta prihodnosti. Če bodo zaposleni želeli ostati konkurenčni na trgu delovne sile, bodo morali razširiti svoje veščine in dopolniti kompetence. Razumevanje različnih razsežnosti računalništva in informatike je prav gotovo del potrebnih veščin v 21. stoletju. Ne glede na to ali želite razvijati nove aplikacije, izdelovati spletne strani ali pa zraven svojega dela samo dobro razumeti ozadje delovanja računalniško podprtih informacijskih sistemov, vam bo študij informatike prinesel vsa ta uporabna znanja.

Inženirji informatike so iskan kader. Po mnenju Association for Computing Machinery so računalniška dela med najbolje plačanimi, zaposleni pa dosegajo najvišje zadovoljstvo pri delu. Ne glede na to ali že delujete v svetu računalništva in je zaposlitev na tem področju že vaš vir dohodka ali pa bi se šele želeli podati v ta svet malo bolj poglobljeno, je nenehno izobraževanje ključnega pomena.

Dejan Valh
, predavatelj na višji strokovni šoli DOBA se strinja, da sta aktualnost vsebin na tem področju in pa vseživljenjsko učenje, nujna:  »Vsi vemo, da je informatika veda, pri kateri so spremembe največja stalnica. Predvsem se nenehno spreminja tehnologija. Dojemanje informacijske tehnologije je pravi fenomen, predvsem pa se zaradi tega že spreminjajo razmišljanja in življenja novih generacij ljudi in tudi študentov. V tem obdobju je treba znati izluščiti tiste informacije in dogodke, ki prispevajo k lepši prihodnosti. Za inženirje informatike se izobraževanje nikoli ne preneha.«

Višješolski študijski program Informatika, ki ga izvajamo na Dobi, je zasnovan tako, da v samo dveh letih pridobite in nadgradite svoja znanja. Primeren je tako za tiste, ki si želijo malo poglobiti svoja znanja in predvsem pridobiti diplomo, kot za te, ki bi si šele želeli vstopiti v svet IT-ja. 

S celostno podporo, ki vam jo na Dobi zagotavljamo, bo študij resnično usmerjen v vaš osebni in strokovni razvoj. Program je namenjen vsem, ki vam tehnologija predstavlja izziv in želite nadgraditi svoja računalniška znanja. V samo dveh letih boste zvišali svojo izobrazbo, izboljšali možnost poklicnega napredovanja, z inženirskimi znanji z uporabno vrednostjo pa boste koristni in iskani kader. 

Za dodatne informacije se obrnite na našo svetovalko za izbiro študija:
Petra Hanžel na 02 228 38 76 ali petra.hanzel@doba.si

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli