Informatika

Kombinirana študijska pot

Informatika

Živimo v času, ki ga poganja računalniška revolucija. Ni področja, ki ne bi temeljilo na učinkoviti računalniški podpori. Digitalna doba potrebuje spretne in prilagodljive informatike in zato so ti iskani v vseh podjetjih ne glede na področje dela. V samo dveh letih boste nadgradili svojo izobrazbo, z uporabnimi inženirskimi znanji pa boste iskani tako doma kot v tujini.
O programu in potek študija
Predmetnik
Certifikati
Vpis in stroški

Študij v programu Informatika vas bo usposobil za obvladovanje inovativnih tehnologij, načrtovanje in projektiranje informacijskih sistemov, izvajanje skrbništva programske in strojne opreme, uporabo programskih orodij, varovanje informacij in računalniških sistemov ter za oblikovanje spletnih strani. Že v času študija ali po njem boste imeli tudi možnost pridobiti različne strokovne nazive - certifikate z izbranega področja informatike.                                                              

Študirali boste po kombinirani študijski poti, le en predmet hkrati. Pri strokovnih predmetih boste prihajali na predavanja in vaje 1- do 2-krat tedensko v popoldanskem času, izjemoma tudi ob sobotah. Splošni predmeti pa bodo v celoti izpeljani online. Sprotna preverjanja bodo potekala v obeh oblikah: online in v predavalnici.

Preberite več informacij o kombinirani študijski poti >>>

S pridobljenimi certifikati si boste precej povečali možnost zaposlitve na bolj strokovnih delovnih mestih, kar vam bo prineslo tudi večje mesečne prihodke. Zato vam bomo že v času študija svetovali, da pridobite kakšno Microsoft certifikacijo. Za vas smo izbrali nekaj področij, ki jih v veliki meri predelate že v času študija:

Študenti, ki boste svojo pot želeli nadaljevati kot MCP, MCSA, MCSE, so na voljo tudi bolj specifični izpiti.

Po predhodnem dogovoru boste lahko opravlja tudi izpite drugih podjetij, kot so Oracle, Cisco, WmWare, HP ...

Kako uredite vpis 

 • Izpolnite PRIJAVNICO
 • Priložite dokazila – overjeno kopijo spričevala o opravljeni maturi ali zaključnem izpitu
 • Vse skupaj pošljite na DOBA, Prešernova ulica 1, 2000 Maribor (lahko prinesete tudi osebno, v tem primeru ne potrebujete overjene kopije spričevala in je dovolj original spričevalo na vpogled)

Vpisni pogoj je zaključena vsaj štiriletna srednja šola.

 

Investicija v študij za en letnik

Študijski program Plačilo v enkratnem znesku Plačilo na 11 obrokov
Informatika 2.048,00

1 x 288,00
10 x 186,00

Navedeni znesek je prispevek za študij enega letnika. V drugem letniku se šolnina ne spreminja.
V drugem letniku plačate še prispevek za diplomski izpit v višini 249 EUR.  

Vaša investicija poleg kakovostne izvedbe študijskega procesa vključuje tudi nadstandardno izvedbo programa

 • Uvodna usposabljanja (uvodni dan in uvodni teden) za uspešen začetek študija: spoznavanje z informacijsko tehnologijo, ki podpira študijski proces, strategije in tehnike za uspešno (online) učenje in študij, netetika.
 • Dostop do portala, v okviru katerega so študentom na voljo: e-indeks, e-referat, ki omogoča spletno prijavo na izpit, naročanje potrdil, dostop do urnikov, obveščanje študentov preko SMS-sporočil, e-gradiva, ki jih je pripravila Višja strokovna šola DOBA, za predmete v posameznem študijskem programu.
 • Dostop in uporabo medijskega kotička v virtualnem učnem okolju, ki zajema dostope do: e-knjižnice, slovenskih in tujih spletnih časopisov in portalov, strokovnih revij v slovenskem in tujih jezikih, spletnih baz podatkov
 • Obravnava prošenj na komisiji za študentske zadeve
 • Mentorstvo in osebno tutorstvo v času študija, tehnično podporo
 • Sodelovanje gostujočih vrhunskih strokovnjakov iz prakse na različnih področjih
 • Microsoftov paket Office 365
 • Trikratno opravljanje izpitov
 • Storitve Kompetenčnega centra
 • Posebej organizirane dogodke v okviru Kariernega centra za pomoč pri vstopu na trg dela in načrtovanje kariere
 • Članarino za knjižnico

Ugodnosti

 • Obročno plačilo – celotno šolnino lahko poravnate v 22 obrokih brez obresti.
 • Popusti – pri plačilu šolnine v enkratnem znesku lahko študenti samoplačniki uveljavljate popust.

S programom Informatik do uspešne kariere

Poklic prihodnosti

Na Dobi smo že pred 12 leti prepoznali hiter razvoj računalniške tehnologije, ki je napovedoval poklic prihodnosti, in začeli s študijskim programom Informatik. Danes je ta poklic zagotovo najbolj iskan in najbolje plačan.

Strokovni certifikati

Študentom v programu Informatik omogočamo, da že v času študija ali po njem pridobijo strokovne nazive - certifikate z izbranega področja informatike ter si tako še povečajo možnost dobro plačane zaposlitve.

Podpora v obeh svetovih

Študirali boste tako na sedežu šole kot tudi online. V obeh primerih vas bodo naši predavatelji, online mentorji, vodje programov, strokovne sodelavke v referatu in informatik nenehno spremljali ter vam pomagali.
Ime *
Priimek *
E-mail *
Telefon

Profil študentov

0 %

moških

0 let

povprečna starost

0 %

študentov študira ob delu

0,4 %

študentov predmete opravi s sprotnim delom

Jan in Žan Žnidar,

študenta
Za študij informatike sem se odločil, ker me veseli delo z računalniki in v tem vidim prihodnost. Pridobljena znanja se med seboj dobro povezujejo.«

Jan in Žan Žnidar,

študenta
Za študij informatike sem se odločil, ker me veseli delo z računalniki in v tem vidim prihodnost. Pridobljena znanja se med seboj dobro povezujejo.«

Zaposljivost diplomantov

Diplomanti programa Informatika se zaposlujejo v najrazličnejših podjetjih, upravnih organih, javnih podjetjih, zavodih, bankah, zavarovalnih družbah, izobraževalnih ustanovah in delujejo na različnih področjih kot: vzdrževalec računalniške strojne opreme, računalniški operater, razvijalec programske opreme, razvijalec iger, razvijalec spleta, poslovni analitik, sistemski analitik, oblikovalec podatkov, tester IT-sistemov, administrator podatkovnih baz, vodja IT-projektov, inženir v IT-podpori, spletni oblikovalec, menedžer za informacijsko-komunikacijsko tehnologijo.
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo