Novice

Spremljajte naše novice
02. december 2020

Kompetence za učinkovitejši študij in izstopanje iz povprečnosti

DOBA Fakulteta je pred štirimi leti ustanovila prvi Kompetenčni center v Sloveniji, v okviru katerega študenti, visokošolski učitelji in online mentorji pridobivajo znanja s področja kompetence »učenje učenja« in kompetenc, potrebnih na področju uspešnega online učenja in poučevanja. Na voljo je v treh jezikovnih različicah.

Vrhunske fakultete se zavedamo pomena razvoja kompetenc študentov s poudarkom na ključnih kompetencah za uspešen študij in delo, torej za uspešno opravljanje različnih vlog v osebnem in poklicnem življenju ter družbi nasploh. Na DOBA Fakulteti se kot nosilci prenosa svetovne prakse v Sloveniji na področju online izobraževanja in z mednarodno akreditacijo za izvajanje online študija zavedamo odgovornosti za kakovost in uspešnost online študija. Ta ima svoje posebnosti, ki jih morajo za doseganje študijskih rezultatov upoštevati tako študenti, visokošolski učitelji kot online mentorji.

Online študij zahteva vrsto kompetenc tudi od pedagoškega kadra, ki je soudeležen pri izvajanju tega načina študija, od visokošolskih učiteljev in online mentorjev. V okviru Kompetenčnega centra na fakulteti razvijamo tudi programe za razvoj kompetenc visokošolskih učiteljev in online mentorjev za izvajanje online študija.

Center ponuja tri sklope aktivnosti: webinarje, razna spletna testiranja in učne namige meseca ter možnost osebnega svetovanja. V letošnjem letu smo izvedli 4 webinarje in prvi online mikro master program za visokošolske učitelje Inovativno izobraževanje online, katerega je uspešno zaključilo 50 Dobinih in zunanjih visokošolskih učiteljev. Prijavite se na e-novice Kompetenčnega centra. >>

Več informacij o kompetenčnem centru je na voljo na linku. 

 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli