Kako poteka online študij

Uveljavljen, preizkušen in edini mednarodno akreditiran online študij v Sloveniji. 

Kako poteka online študij

Online študij je najbolj dostopna in fleksibilna oblika študija, ki jo danes poznamo. Prilagojen je zaposlenim in mladim, ki želite nekaj več, nekaj drugačnega. Študirate lokacijsko neomejeno, prav tako v večji meri sami razporejate svoj čas za študij, a je tudi zelo organiziran in načrtovan!

PRIPRAVE NA ONLINE ŠTUDIJ

Ob začetku študija bomo za vas pripravili 14-dnevni online program, kjer boste spoznali način online študija – različne oblike študijskih nalog, kako boste komunicirali s profesorji in študenti, kako boste pisali online test … Dobili boste tudi vrsto študijskih nasvetov iz prve roke, tj. študentov tutorjev. Tako boste na začetke študija res odlično pripravljeni. 

OPRAVLJANJE ŠTUDIJSKIH NALOG PRI ONLINE ŠTUDIJU

Vsak predmet traja od 4 do 6 tednov. Dostop do predmeta prejmete nekaj dni pred začetkom vsakega predmeta. Profesor za vsak teden pripravi študijske naloge in gradivo, ki ga potrebujete pri opravljanju nalog. Čas za študij si razporejate sami - lahko študirate vsak dan nekaj časa ali se posvetite študijskim aktivnostim en ali dva dni na teden. Lahko študirate zjutraj, popoldan, zvečer ali ponoči. Pomembno je le, da se držite rokov za oddajo nalog, saj je to pomembno za vašo uspešnost. Pri študiju nikoli ne boste sami. Spremljal vas bo profesor, za dodatna pojasnila vam bo na voljo online mentor, morebitne tehnične izzive boste urejali z našimi informatiki, za ostala študijska vprašanja pa vam bo stalno na voljo akademska svetovalka in strokovni sodelavci v referatu. Več o podpori pri študiju si preberite tukaj.

PREDAVANJA (WEBINARJI)

Pri vsakem predmetu boste imeli tudi eno ali več predavanj, ki potekajo izključno online. Tovrstna predavanja imenujemo webinarji. Potekajo ob točno določeni uri, razpored webinarjev prejmete ob začetku posameznega predmeta. Na webinarjih predavatelj pojasni obravnavano snov in vam da usmeritve za naprej. V kolikor se webinarja ne morete udeležiti, vam naslednji dan objavimo posnetek, ki je dostopen vsem študentom do konca predmeta.

SODELOVANJE IN KOMUNIKACIJA PRI ONLINE ŠTUDIJU

Online študij ni le poslušanje posnetih predavanj in prejemanje suhoparnih nalog po e-pošti. Kakovosten online študij je aktiven, dinamičen, raznolik. In prav takšen je na Dobi, saj študentje pri opravljanju študijskih aktivnosti v virtualnem okolju veliko medsebojno sodelujete s soštudenti, online mentorji in visokošolskimi učitelji. Pri vsakem predmetu prejmete tedenska navodila za opravljanje študijskih aktivnosti. Nekatere študijske aktivnosti opravljate individualno, druge v timih. Po vsaki opravljeni nalogi pa prejmete kakovostno povratno informacijo z oceno s strani profesorja in online mentorja. 

Urška Žolnir,

olimpijska prvakinja
Vedno želim biti odlična. Tudi zato sem izbrala online študij na DOBA Fakulteti. S podporo odličnih sošolcev, profesorjev, online mentorjev in sodelavcev fakultete mi je uspel nov vrhunski dosežek – diploma.

Urška Žolnir,

olimpijska prvakinja
Vedno želim biti odlična. Tudi zato sem izbrala online študij na DOBA Fakulteti. S podporo odličnih sošolcev, profesorjev, online mentorjev in sodelavcev fakultete mi je uspel nov vrhunski dosežek – diploma.
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli