Predavatelji jezikovnega centra

Jezikovni center

mag.Ema Peršak

Delovno mesto

predavateljica angleškega in japonskega jezika

Skozi učenje tujih jezikov ne spoznamo samo jezika, temveč tudi kulturo, ki je globoko vpeta v vse vidike komunikacije v katerikoli državi.

Z angleščino in japonščino sem se začela srečevati že v otroštvu, ljubezen do teh jezikov pa sem nato še okrepila, ko sem začela s študijem na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. V času študija sem dve leti preživela na Japonskem, in sicer v sklopu dveh študijskih izmenjav na Univerzi v Tsukubi. Tam sem se neposredno srečala tako s kulturo Japonske kot tudi z mnogimi kulturami drugih študentov, ki so bili na izmenjavi iz držav celega sveta. Prav tako sem tam vzljubila poučevanje angleščine, ko sem angleščino učila japonske srednješolce.

Po končanem magisteriju sem kmalu pričela sodelovati z DOBO in tudi izpeljala svoj prvi tečaj poslovne angleščine. Pri tečajih mi je zelo pomembno, da se čim bolj prilagodim željam in ciljem udeležencev ter da tečaj izvedem na takšen način, da vsi v njem uživamo. V veliko veselje mi je, ko vidim, da udeleženci radi obiskujejo tečaj, in mar mi je za njihov napredek ob zaključku. Najbolj uživam v učenju konverzacijskih veščin in v razigranih razpravah, ki se ob tem razvijejo.

V prostem času pogosto rišem, obožujem glasbo, najsrečnejša sem, kadar nekaj ustvarjam.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli