Predavatelji jezikovnega centra

Jezikovni center

Patrik Vicman

Delovno mesto

predavatelj nemškega jezika

»Patrik, zakaj ravno nemščina?« me povprašajo znanci. No, zaradi vsesplošnega zanimanja svetovnih, predvsem pa nemških kultur in dežel sem se po tehtnem razmisleku odločil za jezikoslovni študij nemškega jezika na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru.

V sklopu študijskih vsebin sem tuje jezike pilil na potovanjih in različnih (jezikovno-političnih) seminarjih po Evropi, kjer sem med drugim prišel v tesen stik z novimi didaktičnimi oziroma učnimi prijemi znotraj pouka. S tem lahko učečim posameznikom na igriv, preprost in vseeno zanimiv način precej približaš »suhoparno nemško slovnico«, kot se nemalo kdo pošali.

Kaj poleg poučevanja rad počnem v prostem času? Izjemno me zanimata pisana umetnost in obča staroveška zgodovina, svoje znanje »mrtvega jezika« latinščine pa unovčim pri različnih dokumentarnih prevodih in pisanju zgodovinskih člankov.

Da pa ne boste mislili, da mi po glavi rojijo samo jeziki, se zelo rad odpravim v obliki potovanj na vagantski potep, kjer dam možgane na »off«. Obožujem prijateljska druženja, daljše klepete ob pijači, v poletni vročini pa v ospredje postavljam plavanje in ležanje na plaži. Tisti, ki me poznajo, vedo, da »imam včasih pri vožnji ‘pretežko’ nogo«, kar pomeni, da sem velik ljubitelj (športnih) avtov in relijev.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli