Predavatelji jezikovnega centra

Jezikovni center

Polona Rajh

Delovno mesto

predavateljica slovenskega jezika

Moja poklicna pot je že od vsega začetka povezana z jeziki. Med študijem primerjalne književnosti, ki je  obogatil moj besedni zaklad, sem se lotila tudi prevajanja in lektoriranja. Po diplomi sem naredila  pedagoško-andragoško izobrazbo in strokovni izpit v vzgoji in izobraževanju.

Imam večletne izkušnje s poučevanjem, doma pa sem najraje v družbi mojega mucka Žaka, ki sem ga posvojila iz azila. Žak je zelo prikupen tigrasti mucek, ki se rad igra in opazuje ptičke na balkonu. Zdi se mi, da bi se rad naučil »ptičjega jezika«, ker tako gruli, ko jih sliši.

Menim, da znanje jezikov zbližuje ljudi, če pa jezika ne znajo dobro, pa se lahko povečajo razdalje med njimi, saj težje  izrazijo svoje misli in občutke.

Slovenski jezik poskušam tujcem približati  tako, da uporabljam lahkotne, zanimive vsebine iz vsakdanjega življenja in moderne pedagoške pristope, da bi se slušatelji čim bolj uspešno naučili slovenskega jezika. Kot predavateljica sem prijazna, hitro odzivna in strokovna oseba, ki se rada s slušatelji tudi »poheca«.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli