Novice

Spremljajte naše novice
11. september 2023

Novo na Višji strokovni šoli DOBA v 2023

Na Višji strokovni šoli se prilagajamo potrebam naših študentom in iščemo najboljše rešitve za izobraževanje. Od študijskega leta 2023/2024 bo študij na Višji strokovni šoli potekal tudi HIBRIDNO.

Kaj je hibridni študij

Hibridni študij je sodoben način študija, ki združuje oboje - predavanja v živo in online, ki potekajo istočasno. Primeren je za VAS, ki vam je pomemben osebni stik s predavateljem v predavalnici, kot tudi za VAS, ki  zaradi oddaljenosti, službenih, družinskih in drugih obveznosti ne morete biti prisotni v živo, lahko pa ste online.

Predavanja bodo potekala v učilnicah na šoli in online hkrati, sodobna avdio video strojna in programska oprema pa bo predavatelju omogočila takšno izvedbo, da boste vsi študenti imeli enako izkušnjo in enakovredne pogoje ne glede na to, ali boste na predavanjih v živo ali online. Na ta način bo omogočeno tudi enakovredno sodelovanje in interakcija s predavateljem.

Kako poteka hibridni študij

  • Uvod v študij: Ob začetku študija bomo za vas pripravili 14-dnevni uvajalni seminar, kjer boste spoznali virtualno učilnico, portal MOJA.DOBA z e-referatom, e-indeksom, spoznali boste načine komunikacije s sošolci, predavatelji in šolo, kako boste pisali izpite, oddali nalogo …
  • Urnik: Na začetku študijskega leta boste prejeli celoletni urnik, da si boste lahko organizirali vaš čas. Predmeti si bodo sledili eden za drugim, tako da boste opravljali samo en predmet naenkrat. Predmeti trajajo od 4 do 5 tednov.
  • Predavanja: Predavanje poteka istočasno za vse, tako za tiste, ki boste prisotni v predavalnici na šoli, kot za tiste, ki boste predavanja poslušali preko računalnika. Način boste izbrali  sami. Posnetki predavanj bodo dostopni vsem študentom.
  • Študijska literatura: Predavatelji pripravijo in objavijo gradiva v spletno učilnico, do katerih boste imeli dostop vsi študentje 24/7.
  • Študijske aktivnosti: Pri predmetih boste vsi študentje opravljali tudi krajše naloge, seminarske ali projektne naloge. Naloge bodo jasno in pregledno objavljene v virtualni učilnici.
  • Izpiti: Na koncu predmeta sledi izpit. Le-tega boste lahko opravljali na šoli ali online. Izpit poteka istočasno za vse.
  • Podpora pri študiju: Pri študiju vas spremlja predavatelj, stalno vam je na voljo administrativna pomoč v referatu in računalniška pomoč.
  • Obvezna oprema: Vsi študentje za študij potrebujete računalnik z dostopom do interneta, če pa boste predavanja spremljali od doma, pa tudi zunanjo USB kamero in slušalke.

V hibridni obliki izvajamo naslednje programe:


 

Več informacij

Za več informacij o študiju nas obiščite na informativnih dneh in oddajte informativno prijavo, da vam lahko posredujemo dodatne informacije o študijskih programih in načinu študija.

Za osebno svetovanje lahko pokličete našo svetovalko za študij, Petro Hanžel, na 02 228 38 76.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli