Online študij

Študirajte fleksibilno, s podporo online mentorja po Dobinem modelu online študija.

Dobin model online študija

Vemo, kaj je v online izobraževanju pomembno, in zato Dobin model online študija ponuja študentu bistveno več kot le posnetke predavanj.
Online študij poteka v virtualnem učnem okolju ob neprestani podpori predavatelja in online mentorja.
Študij je modularen – študirate po en predmet, ki traja v povprečju 4 tedne. Sami dnevno razporejate čas učenja, študirate lahko dopoldan, zvečer … v okolju, kjer se počutite prijetno.

 

Zakaj je online študij na Dobi drugačen

Vodilni in prvi

Kot prvi smo zaznali potrebe zaposlenih in mladih, ki iščete dostopne in fleksibilne načine izobraževanja. Ponujamo najsodobnejši in najcelovitejši študentu prijazen online študij, s podporo 7 dni v tednu.

Popolna fleksibilnost

Online študij je prilagojen sodobnemu načinu življenja, zaposlenim in tistim, ki potrebujete več svobode. Študirali boste neodvisno od tega, kje ste. V svoje učno okolje boste lahko vstopali kadarkoli, tudi s pomočjo pametnega telefona.

Celostna podpora od vpisa do diplome

Dobin model online študija je edini celostno podprt online študij v Sloveniji. Za vsakega študenta skrbi ekipa petih ljudi: predavatelj, online mentor, vodja programov, sodelavka v referatu in informatik.

Več časa za kariero in družino

Vaš čas je dragocen. Ne trošite ga za vožnjo v šolo in sedenje v predavalnici. Študirajte tako, da ne boste nikoli zamudili sestanka v službi ali otrokovega nastopa v vrtcu. Čas si boste razporejali sami, sledili boste le rokom za oddaje nalog.

Učenje na praktičnih primerih

Študijske aktivnosti boste opravljali individualno in v timih, ob podpori predavateljev. Ti vam bodo z aktualnimi primeri približali vsebino, vi pa jo boste takoj lahko uporabili pri svojem delu ali v vsakdanjem življenju.

Aljoša Krivec,

študent
»S tempom, ki ga imam, si ne bi znal predstavljati, da bi študiral klasično. Nikjer ne bi mogel študirati bolj skladno s treningi kot online na DOBI. Vse se pogovorimo, pridemo skupaj. Top!«

Aljoša Krivec,

študent
»S tempom, ki ga imam, si ne bi znal predstavljati, da bi študiral klasično. Nikjer ne bi mogel študirati bolj skladno s treningi kot online na DOBI. Vse se pogovorimo, pridemo skupaj. Top!«

Online študij po korakih

Priprava na študij
1.
V uvodnem dnevu in uvodnih desetih dneh vam bomo predstavili virtualno učno okolje in vas opremili z vsemi potrebnimi veščinami, da se boste znašli pri študiju. Opravili boste vse potrebne nastavitve svojega računalnika, se preizkusili v pripravi in oddaji individualnih in timskih nalog, opravili prvi online test … Spoznali boste sošolce in Dobin tim
Vaša študijska pot od predmeta do predmeta
2.
Spremljali boste le en predmet naenkrat. Pri vsakem predmetu boste dobili tedenska navodila in roke za oddajo nalog, na osnovi katerih si boste sami razporedili čas učenja. Študijske aktivnosti boste opravljali individualno in v timih. Študij bo potekal na forumih, v klepetalnicah, blogih, na družbenih omrežjih in spletnih seminarjih v živo.
Podpora pri vsakem koraku
3.
Pri študiju ne boste nikoli sami. Ves čas boste povezani s svojimi študijskimi kolegi, predavatelji in online mentorji. Vodja programov, tehnična, organizacijska in pedagoška podpora zagotavljajo študij po najvišjih standardih in so ključ do vašega uspeha.
Povratne informacije, vodstvo in motivacija
4.
Predavatelj in online mentor vas bosta vodila in usmerjala pri predmetu. Povratne informacije o študijskih dejavnostih in uspešnosti opravljenih nalog boste prejeli hitro. Spremljala vas bosta, vas motivirala in odgovarjala na vaša vprašanja med celotnim trajanjem predmeta, tudi med konci tedna.
Dosezite svoj cilj – oddajte naloge pravočasno
5.
Pomembno je, da ste pri delu aktivni in naloge opravljate sproti ter jih oddajate pravočasno v dogovorjenih rokih. Vse tedenske naloge so namreč del vaše končne ocene. V času trajanja predmeta boste opravljali tudi online teste. Če predmeta ne boste opravljali sproti, se lahko odločite tudi za klasični končni izpit.
Konec predmeta – nov začetek
6.
Čestitamo! Ko boste zaključili predmet, je čas, da se pripravite na naslednjega. Dostop do novega predmeta prejmete 3 dni pred njegovim začetkom.
Želim vpogled v virtualno učno okolje

Kaj potrebujem za online študij

Da boste lahko nemoteno študirali online, smo za vas pripravili seznam strojne in programske opreme. 

Strojna oprema

  • Sodoben in dovolj zmogljiv osebni ali prenosni računalnik (priporočeno naj ne bo starejši od 5 let).
  • Slušalke z mikrofonom (priporočljivo slušalke na USB-priklop).
  • Gibljiva spletna kamera (zunanja, USB).
  • Dostop do interneta (širokopasovna povezava s hitrostjo najmanj 4/2 Mbps).

Programska oprema

  • Operacijski sistem: Windows 10 ali Mac (OS X 10.10 ali več).
  • Spletni brskalnik: Firefox, Chrome ali Safari.
  • Java, Flash Player, pregledovalnik PDF-dokumentov.
  • Opozorilo: Windows 7, 8 in brskalnik Internet explorer niso več podprti.

Online študij v besedi in sliki

Kdo me bo spremljal pri študiju?

Kako poteka online izpit?

Kako biti uspešen online študent?

Kontaktne osebe

Koordinatorka v službi za študentske zadeve
Petra Hanžel
02 228 38 76
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo