Online študij

Študirajte fleksibilno, s podporo online mentorja po Dobinem modelu online študija.

Dobin model online študija

V spremenjeni resničnosti, ko je online študij ključen pogoj za študij med zaposlenimi (Vir: raziskava Mediana, junij 2020), vam na Višji strokovni šoli DOBA nudimo prav to, kar potrebujete: uveljavljenpreizkušen in edini mednarodno akreditiran online študij. 

Študij na daljavo - online študij na Dobi brez neposrednega kontakta med predavateljem in študentom v predavalnici uspešno izvajamo že 22 let. Vemo, kaj je v online izobraževanju pomembno in zato Dobin model online študija ponuja študentu bistveno več kot le posnetke predavanj. Dve mednarodni akreditaciji, največje število online študijskih programov v Sloveniji in jugovzhodni Evropi, več kot 88-% prehodnost v višji letnik in 5.795 online diplomantov potrjujejo, da se vključujete v online študij po najvišjih mednarodnih standardih. 

Študij na Višji strokovni šoli DOBA je za vas, ki si v prvi vrsti želite varen, predvsem pa zagotovljen študij v letu 2021. Pri študiju ne boste nikoli sami, saj je spremljanje študentov naša skrb

Zakaj je online študij na Dobi drugačen

Vodilni in prvi že 22 let

Ponujamo najsodobnejši in najcelovitejši študentu prijazen online študij, s podporo 7 dni v tednu. Ko drugi šele preizkušajo, na Višji strokovni šoli DOBA poteka online študij že 22 let, ki je edini mednarodno akreditiran online študij v Sloveniji.

Sprotno preverjanje znanja in online test

Za vsako opravljeno nalogo, vsak teden, boste prejeli povratno informacijo v obliki točk/ocene, ki so sestavni del vaše končne ocene. Predmet boste zaključili z online testom, ki je video nadzorovan.

Celostna podpora od vpisa do diplome

Dobin model online študija je edini celostno podprt online študij v Sloveniji. Za vsakega online študenta skrbi ekipa petih ljudi: predavatelj, online mentor, vodja programov, sodelavka v referatu in informatik.

Več časa za kariero in družino

Ker boste študirali online ne boste nikoli zamudili sestanka v službi ali otrokovega nastopa v vrtcu. Čas si boste razporejali sami, sledili boste le rokom za oddaje nalog.

Učenje na praktičnih primerih

Predavatelji bodo z aktualnimi študijskimi primeri približali vsebino, vi pa jo boste takoj lahko uporabili pri svojem delu ali v vsakdanjem življenju.

Aljoša Krivec,

študent
»S tempom, ki ga imam, si ne bi znal predstavljati, da bi študiral klasično. Nikjer ne bi mogel študirati bolj skladno s treningi kot online na DOBI. Vse se pogovorimo, pridemo skupaj. Top!«

Aljoša Krivec,

študent
»S tempom, ki ga imam, si ne bi znal predstavljati, da bi študiral klasično. Nikjer ne bi mogel študirati bolj skladno s treningi kot online na DOBI. Vse se pogovorimo, pridemo skupaj. Top!«

Online študij po korakih

Priprava na študij
1.
V uvodnem dnevu in uvodnih desetih dneh vam bomo predstavili virtualno učno okolje in vas opremili z vsemi potrebnimi veščinami, da se boste znašli pri študiju. Opravili boste vse potrebne nastavitve svojega računalnika, se preizkusili v pripravi in oddaji individualnih in timskih nalog, opravili prvi online test … Spoznali boste sošolce in Dobin tim
Vaša študijska pot od predmeta do predmeta
2.
Spremljali boste le en predmet naenkrat. Pri vsakem predmetu boste dobili tedenska navodila in roke za oddajo nalog, na osnovi katerih si boste sami razporedili čas učenja. Študijske aktivnosti boste opravljali individualno in v timih. Študij bo potekal na forumih, v klepetalnicah, blogih, na družbenih omrežjih in spletnih seminarjih v živo.
Podpora pri vsakem koraku
3.
Pri študiju ne boste nikoli sami. Ves čas boste povezani s svojimi študijskimi kolegi, predavatelji in online mentorji. Vodja programov, tehnična, organizacijska in pedagoška podpora zagotavljajo študij po najvišjih standardih in so ključ do vašega uspeha.
Povratne informacije, vodstvo in motivacija
4.
Predavatelj in online mentor vas bosta vodila in usmerjala pri predmetu. Povratne informacije o študijskih dejavnostih in uspešnosti opravljenih nalog boste prejeli hitro. Spremljala vas bosta, vas motivirala in odgovarjala na vaša vprašanja med celotnim trajanjem predmeta, tudi med konci tedna.
Dosezite svoj cilj – oddajte naloge pravočasno
5.
Pomembno je, da ste pri delu aktivni in naloge opravljate sproti ter jih oddajate pravočasno v dogovorjenih rokih. Vse tedenske naloge so namreč del vaše končne ocene. V času trajanja predmeta boste opravljali tudi online teste. Če predmeta ne boste opravljali sproti, se lahko odločite tudi za klasični končni izpit.
Konec predmeta – nov začetek
6.
Čestitamo! Ko boste zaključili predmet, je čas, da se pripravite na naslednjega. Dostop do novega predmeta prejmete 3 dni pred njegovim začetkom.
Želim vpogled v virtualno učno okolje

Kaj potrebujem za online študij

Da boste lahko nemoteno študirali online, smo za vas pripravili seznam strojne in programske opreme. 

Strojna oprema

  • Sodoben in dovolj zmogljiv osebni ali prenosni računalnik (priporočeno naj ne bo starejši od 5 let).
  • Slušalke z mikrofonom (priporočljivo slušalke na USB-priklop).
  • Gibljiva spletna kamera (zunanja, USB).
  • Dostop do interneta (širokopasovna povezava s hitrostjo najmanj 4/2 Mbps).

Programska oprema

  • Operacijski sistem: Windows 10 ali Mac (OS X 10.10 ali več).
  • Spletni brskalnik: Firefox, Chrome ali Safari.
  • Java, Flash Player, pregledovalnik PDF-dokumentov.
  • Opozorilo: Windows 7, 8 in brskalnik Internet explorer niso več podprti.

Online študij v besedi in sliki

Kdo me bo spremljal pri študiju?

Kako poteka online izpit?

Predavatelj in mentor na Višji strokovni šoli

Kontaktne osebe

Koordinatorka v službi za študentske zadeve
Petra Hanžel
02 228 38 76
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo