Študent informatike na praksi v Avstriji

Višja strokovna šola

Študent informatike na praksi v Avstriji

Kot študent na Višji strokovni šoli Doba Maribor, smer Informatika, sem se odločil, da opravljam praktično izobraževanje v tujini. Ker Doba Maribor študente spodbuja, da si poiščejo delodajalca, pri katerem opravljajo praktično izobraževanje v tujini, in ker sem zasledil izključno in samo pozitivne izkušnje z Erasmusovim praktičnim izobraževanjem, sem tudi jaz oddal prijavo. Nataša Ritonija, ki je Erasmusova koordinatorica, mi je bila ves čas v pomoč in tako sem prišel do podjetja Greenstore v Bad Radkersburgu v Avstriji, kjer ponujajo možnosti praktičnega izobraževanja.

Podjetje, kjer delam, je sicer majhno, z mlado ekipo, ki je zelo ambiciozna in s katero se zdaj, po slabem mesecu opravljanja prakse, odlično razumemo. Neverjetno hitro smo se ujeli in vsak dan si širim obzorje znanja. Ne rečem, da na začetku ni bilo težko, še posebej prvih nekaj dni, a nato je postajalo vse skupaj lažje in zdaj sem že popolnoma ujel ritem.

Domačini so zelo prijazni, odprti in nasmejani. Prav tako pri različnih nalogah utrjujem znanje predvsem nemškega pa tudi angleškega jezika.

Spoznavam navade in običaje, ki so značilni za državo.

Delo poteka več ali manj vsak dan podobno, in sicer urejam dokumente v Excelu, vnašam podatke v podatkovno bazo, sprejemam naročila ter vzdržujem strojno in programsko opremo in tako dalje. Mentor me vseskozi usmerja in mi daje naloge, s katerimi bi pridobil novo znanje.

Izkušnja do zdaj, moram napisati, je vsekakor pozitivna in bi jo priporočal vsem, ki želijo pridobiti samozavest, spoznati novo kulturo, ljudi in običaje ter se predstaviti morebitnemu bodočemu delodajalcu.

Avtor: Damir Vargazon

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Deli